Acţiunile Panasonic, la cel mai redus nivel din 1975: Cât valorează acum o acţiune la compania japoneză

Acţiunile Panasonic au ajuns luni la cel mai redus nivel din 1975, anul lansării video recorder-ului Betamax, declinul recent al companiei japoneze fiind determinat de majorarea estimărilor privind pierderile din cauza costurilor mai mari de restructurare şi de scăderea cererii.

Urmărește
243 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Panasonic, la cel mai redus nivel din 1975: Cât valorează acum o acţiune la compania japoneză

Acţiunile Panasonic, la cel mai redus nivel din 1975: Cât valorează acum o acţiune la compania japoneză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Panasonic s-a depreciat luni la Tokyo cu 5,6%, la 388 yeni (4,8 dolari la cursul de luni de pe piaţa interbancară), cel mai redus nivel din februarie 1975, transmite Bloomberg. Acţiunile companiei au închis vineri la New York în coborâre cu 4,4%, la 5 dolari, valoare la care capitalizarea de piaţă a producătorului de electronice este de 11,6 miliarde dolari.

Acţiunile Panasonic au scăzut în acest an la Tokyo cu 41%, una dintre cele mai abrupte corecţii din componenţa indicelui de referinţă Nikkei 225.

Compania, cu o tradiţie de aproape 100 de ani, a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie estimări care indică o pierdere netă de 9,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal care se va încheia în luna martie. Anterior, în luna mai, Panasonic anticipa încheierea anului fiscal cu un profit de circa 625 milioane dolari.

Odată cu noua prognoză, Panasonic a anunţat că nu va propune plata unui dividend pentru anul fiscal în curs, o premieră în ultimii 62 de ani.

Standard & Poor's a retrogradat săptămâna trecută ratingul Panasonic de la "A-" la "BBB", notând printre dezavantajele compainei "pierderi uriaşe", dar şi deteriorarea condiţiilor de pe piaţa electronicelor de consum, panourilor solare şi electrocasnicelor.

Cheltuielile de restructurare ale Panasonic în actualul an fiscal sunt estimate la 5,5 miliarde dolari, sumă care include deprecierea activelor diviziilor de celulele fotovoltaice, baterii şi telefoane mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici