- Home
- Economic
- COLLEGE PARK, SUA, (19.09.2011, 17:45)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Actualul deceniu - cel mai periculos pentru economia mondială din perioada 1950-2050. Care sunt motivele
Actualul deceniu va fi cel mai periculos pentru economia mondială din perioada 1950-2050, întrucât ţările emergente şi cele dezvoltate trec prin transformări radicale, pentru a se adapta la o poziţie dominantă a Asiei, consideră Anil Gupta, profesor de strategie la University of Maryland.
Urmărește
906 afișări
Actualul deceniu - cel mai periculos pentru economia mondială din perioada 1950-2050. Care sunt motivele (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
"Văd acest deceniu ca deceniul de curbură. Economiile dezvoltate reprezintă încă 70% din PIB mondial, dar până în 2020 vor fi mai puţin de 50%. După 2020, problemele cronice ale economiilor dezvoltate vor avea implicaţii mai puţin serioase pentru economia globală. Până în 2025, PIB al Asiei va fi mai mare decât cel al SUA şi Europa la un loc, în timp ce impactul global al oricăror turbulenţe va fi mai mic", a declarat Gupta pentru postul de televiziune CNBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
În SUA şi Europa vor fi necesare ajustări semnificative pentru adaptare, la fel şi în marile economii emergente.
Această viziune este împărtăşită de şeful diviziei pentru strategie macro şi de investiţii la HSBC Global Asset Management, Philip Poole.
"Lumea se va muta din ce în ce mai mult către Est şi se va îndepărta de Vest şi economiile avansate, în timp ce importanţa acestora va continua să scadă", a spus el.
În contextul crizei datoriilor suverane din zona euro, a şomajului şi creşterii economice lente din SUA, există argumentele pentru a afirma că "lumea dezvoltată" se află într-o perioadă prelungită de difcultăţi economice, notează CNBC.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe