Astfel, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru septembrie-noiembrie, în raport cu cele trei luni anterioare, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%), o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (soldul conjunctural -1% ) şi o scumpire uşoară a produselor (sold conjunctural +10%).
Pentru unele sectoare industriale, managerii estimează o creştere mai mare a producţiei, respectiv în fabricarea de autovehicule de transport rutier, a remorci şi semiremorci (sold conjunctural +37%), cea de produse farmaceutice (sold conjunctural +23%) şi cea de calculatoare şi produse electronice şi optice (sold conjunctural +15%).
În activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -15%) şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural -12%). De asemenea, se preconizează reducerea stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -17%), dar o majorare a preţurilor (sold conjunctural +6%).
Sectorul de comerţ cu amănuntul va avea o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +15%), a volumului de vânzări (sold conjunctural +12%), dar şi a numărului de angajaţi (sold conjunctural +6%) şi a preţurilor (sold conjunctural +19%).
Conform estimărilor din luna septembrie 2011, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate (sold conjunctural -1%), o scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -7%) şi o creştere moderată a preţurilor (sold conjunctural +10%).