Adio cărbune! Marea Britanie închide astăzi ultima centrală electrică pe cărbune. Este prima ţară din G7 ce realizează acest pas

Ultima centrală electrică pe cărbune din Marea Britanie, Ratcliffe-on-Soar din Nottinghamshire, va înceta să producă energie electrică luni, după 57 de ani de funcţionare. Închiderea se aliniază la politica guvernului de eliminare treptată a cărbunelui, iniţiată în urmă cu aproape un deceniu.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Adio cărbune! Marea Britanie închide astăzi ultima centrală electrică pe cărbune. Este prima ţară din G7 ce realizează acest pas

Adio cărbune! Marea Britanie închide astăzi ultima centrală electrică pe cărbune. Este prima ţară din G7 ce realizează acest pas

Marea Britanie va deveni prima ţară din G7 care va pune capăt producţiei de energie electrică pe bază de cărbune luni, odată cu închiderea ultimei sale centrale, Ratcliffe-on-Soar a Uniper din Midlands, Anglia.

Aceasta va pune capăt unei perioade de peste 140 de ani de producţie de energie pe bază de cărbune în Marea Britanie.

În 2015, Marea Britanie a anunţat că intenţionează să închidă centralele pe cărbune în următorul deceniu, ca parte a unor măsuri mai ample de atingere a obiectivelor sale climatice. La acel moment, aproape 30 % din energia electrică a ţării provenea din cărbune, dar acest procent a scăzut la puţin peste 1 % anul trecut.

„Regatul Unit a demonstrat că este posibil să elimine treptat energia pe bază de cărbune la o viteză fără precedent”, a declarat Julia Skorupska, şefa secretariatului Powering Past Coal Alliance, un grup de aproximativ 60 de guverne naţionale care încearcă să elimine energia pe bază de cărbune.

Marea Britanie, care are obiectivul de a ajunge la emisii nete zero până în 2050, intenţionează, de asemenea, să decarbonizeze sectorul energiei electrice până în 2030, o măsură care va necesita o creştere rapidă a energiei regenerabile, cum ar fi energia eoliană şi solară.

„Era cărbunelui s-ar putea să fie pe sfârşite, dar o nouă eră de locuri de muncă bune în domeniul energiei pentru ţara noastră este abia la început”, a declarat ministrul energiei, Michael Shanks.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici