Administraţia publică, urecheată pentru întârzieri

Administraţia publică trebuie să recupereze întârzierile şi să se ridice la nivelul aşteptărilor pe care le au comunităţile, spune preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis participanţilor la Summitul Autorităţilor Publice Municipale.

Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului Administraţia publică, urecheată pentru întârzieri

Administraţia publică, urecheată pentru întârzieri

Şeful statului arată că summitul are loc în contextul preluării noilor mandate de către autorităţile locale.

El susţine că a observat în ultimii ani de mandat cum autorităţile locale au creat „oportunităţi din provocările şi crizele cu care v-aţi confruntat, în special în ultimii ani, care au fost caracterizaţi de efectele generate de pandemia de COVID-19 şi de războiul din Ucraina, dar şi de consecinţele schimbărilor climatice şi de o creştere a dezinformării şi a manipulării”.

„Societatea noastră trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar administraţia publică trebuie să recupereze întârzierile şi să evite argumentele care să justifice o stare de fapt şi să se ridice la nivelul aşteptărilor pe care le au comunităţile. Cetăţenii au nevoie de soluţii şi de răspunsuri, nu de justificări şi amânări şi am încredere că înţelegeţi mesajul acestora de a le oferi motive autentice să privească cu încredere viitorul lor în România”, a transmis Iohannis.

El arată că este nevoie de mai multă predictibilitate şi coerenţă în administraţia publică şi în actul de guvernare în general, „pentru că nu este suficient ca autorităţile să reacţioneze doar în gestionarea crizelor”.

„O comunitate nu poate evolua fără un plan coerent care să includă identificarea oportunităţilor de finanţare pentru investiţiile esenţiale dezvoltării economice şi sociale a comunităţilor. Implementarea eficientă a politicilor publice adoptate la nivel central şi adaptarea lor la nevoile şi priorităţile locale este esenţială. În prezent, există mai multe oportunităţi de accesare a fondurilor europene decât oricând, iar aceste numeroase resurse pot fi utilizate pentru investiţii sustenabile în educaţie, sănătate, mediu, transport, cercetare şi inovare. Sunt domenii fundamentale, iar reformele în aceste sectoare trebuie să fie implementate cu succes”, susţine Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici