- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Administraţiile locale din SUA cer statului 1.000 de miliarde de dolari pentru a depăşi recesiunea
Administraţiile locale din Statele Unite au nevoie de un program de 1.000 de miliarde de dolari, finanţat de la bugetul de stat, pentru a asigura cheltuielile legate de educaţie, ajutoare sociale şi infrastructură în următorii doi ani, pe fondul deficitelor bugetare uriaşe şi al crizei economice.
Administraţiile locale din SUA cer statului 1.000 de miliarde de dolari pentru a depăşi recesiunea (Imagine: Mediafax Foto)
Iniţiativa a fost propusă de cinci guvernatori democraţi, care au anunţat că sunt susţinuţi de alţi omologi din cele 50 de state, şi urmează solicitărilor lansate în decembrie de reprezentanţii administraţiilor locale din SUA, care au cerut preşedintelui ales Barack Obama să aloce fonduri pentru asigurarea cheltuielilor şi serviciilor în timpul perioadei de recesiune şi criză financiară.
Guvernatorul statului New York, David Paterson, a spus că 43 din cele 50 de state se confruntă cu deficite bugetare de circa 100 miliarde de dolari, din cauza prăbuşirii veniturilor din taxe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Programul propus de guvernatori include fonduri de 350 de miliarde de dolari pentru crearea de locuri de muncă prin construirea sau repararea de drumuri, poduri sau alte lucrări publice de infrastructură, 250 de miliarde de dolari pentru educaţie, 250 de miliarde pentru cheltuieli excepţionale, precum fondurile de ajutor de şomaj şi acordarea de bonuri de masă.
Restul fondurilor, repectiv 150 de miliarde de dolari, ar urma să fie utilizate pentru reduceri de taxe destinate sprijinirii clasei de mijloc, stimulării pieţei rezidenţiale şi susţinerii persoanelor care şi-ar putea pierde locuinţele din cauza imposibilităţii de achitare a creditelor ipotecare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO