Administratorii Tarom au numit un nou director general

Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit în funcţia de director general pe Christian Edouard Heinzmann, fost preşedinte al Luxair, compania naţională de transport aerian a Luxemburgului.

Urmărește
655 afișări
Imaginea articolului Administratorii Tarom au numit un nou director general

Administratorii Tarom au numit un nou director general (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

Heinzmann, cetăţean belgian cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, îşi va începe mandatul la Tarom pe 19 noiembrie cu un contract pe patru ani, având funcţia de chief executive officer and accountable manager.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit pe Michael Moriaty în poziţia de director general adjunct, cu funcţia de chief financial officer.

Moriaty este cetăţean britanic şi are o experienţă de peste 33 de ani în managementul financiar din industria aviatică în Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda şi Columbia.

El îşi va începe activitatea pe 12 noiembrie, cu un contract pe un an.

"Consiliul de Administraţie este foarte încântat de faptul că cei doi executivi au acceptat să se alăture echipei manageriale a TAROM. Dl. Heinzman are abilităţile, calificările şi expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Taromului, întrucât are experienţă managerială de necontestat în toate cele patru domenii de interes: operaţional, comercial, tehnic şi financiar. Totodată, unul dintre criteriile principale în alegerea dlui Heinzmann a fost experienţa sa în elaborarea şi implementarea cu succes a unei strategii de restructurare într-o companie aviatică naţională (Luxair, n.r.)", a declarat într-un comunicat preşedintele CA, Dan Pascariu.

El a adăugat că cei doi au fost numiţi la conducerea Tarom deoarece în prezent în România nu există persoane cu o experienţă relevantă specifică stadiului în care se află operatorul aerian şi care să-şi asume mandatul de a transforma compania într-o structură eficientă, profitabilă şi capabilă să se autofinanţeze.

"Totodată, misiunea celor doi este să contribuie la un plan de succesiune, care să ne permita ca, la expirarea contractelor, să numim manageri români, potriviţi pentru aceste poziţii cheie, de CEO şi CFO. Pentru alte poziţii manageriale, CA va sustine soluţii de guvernanţă corporativa tipică, prin care oameni din organizaţia Tarom vor fi promovaţi cu prioritate în astfel de funcţii", a mai spus Pascariu.

Săptămâna trecută, Heinrich Vystoupil, desemnat director general al Tarom în urma procesului de recrutare, a renunţat la această poziţie şi a fost revocat şi din Consiliul de Administraţie. Vystoupil, fost şef al reprezentanţei în România şi Moldova a Austrian Airlines, a fost numit la 17 octombrie director general de către CA.

Ministerul Transporturilor a mandatat în iulie asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici