Adrem Invest vrea să producă şi să vândă energie termică la Suceava la jumătate din preţul actual

Centrala termică de 60 milioane de euro pe care Adrem Invest Bucureşti vrea să o construiască la Suceava va livra gigacaloria la jumătate din preţul final plătit în prezent de consumatori, respectiv 400 lei, a declarat marţi într-o conferinţă de presă preşedintele CA al firmei, Adrian Bodea.

Urmărește
27 afișări

Centrala, a cărei construcţie va fi finanţată cu fonduri de la UniCredit, va alimenta 60.000 de locuitori din Suceava, adică 25.000 de locuinţe.

"Acum preţul gigacaloriei este de peste 400 lei. Consumatorul final plăteşte cam 200 lei, noi vom oferi gigacaloria la jumătate din costul de acum, urmând ca autoritatea locală şi bugetul de stat să nu mai plătească diferenţa dintre preţul de cost şi preţul final, ceea ce va permite primăriei să direcţioneze fonduri spre modernizarea oraşului", a adăugat vicepreşedintele companiei, Corneliu Bodea.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia companiei terenul şi utilităţile, iar Adrem Invest va realiza investiţiile în noua centrală.

Municipalitatea va trebui să semneze şi o înţelegere prin care acordă exclusivitate investitorului pentru furnizarea de energie termică, iar Primăria se obligă să achiziţioneze anual 270.000 de gigacalorii de la noua societate.

Potrivit lui Corneliu Bodea, Adrem Invest este interesată să deruleze astefel de investiţii şi în alte oraşe din România, dar realizarea acestora va depinde de succesul investiţiei de la Suceava.

"Discutăm cu alte două municipalităţi, mai mari ca Suceava, cu impact mare mediatic şi tehnic în privinţa centralelor termice. Vom trece şi la aceste proiecte doar dacă vom avea succes la Suceava", a spus vicepreşedintele firmei.

Pe de altă parte, Adrem Invest vrea să deschidă în acest an reprezentanţe în state precum China, Corea de Sud, Turcia, ţările CSI, în special Ucraina, Africa de Sud şi în ţările de Europa Centrală, mizând pe creşterea exporturilor. "După criză, din aceste zone (statele menţionate, n.r.) aşteptăm să ne vină contracte de metalurgie la export. Avem o soluţie de rafinare a oţelului în vid, patentată în 2002. De aici va veni creşterea cifrei de afaceri", a precizat preşedintele companiei.

Totodată, compania pregăteşte şi un proiect de producţie e electricităţii într-o fermă fotovoltaică, dar aşteaptă clarificarea legislaţiei în privinţa sprijinului pe care statul îl va acorda cestui tip de investiţie.

Ferma fotovoltaică ar urma să fie instalată în nordul Munteniei, cu o capacitate instalată de 20 MW. Investiţia ar putea depăşi 30 milioane de euro.

"Pregătim şi un proiect de fermă fotovoltaică. Aşteptăm clarificarea legislaţiei. Tehnic, am stabilit proiectul în estul României", a afirmat Corneliu Bodea.

Adrem Invest are patru divizii specializate în ingineria proceselor, automatizări, servicii integrate şi energii regenerabile.

Firma are trei asociaţi persoane fizice, respectiv Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) şi Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici