- Home
- Economic
- (18.01.2024, 18:53)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Adrian Sârbu: Taxarea bogaţilor e o campanie fără sens. Ar fi cazul să iniţiem o mişcare prin care să tăiem 10% din cheltuielile bugetare ale Europei
- • Bogaţii cer să fie taxaţi, iar banii să meargă către serviciile publice numai că o astfel de măsură s-a dovedit până acum un eşec.
- • Europa are resurse pentru noi tehnologii, armată, trecerea la verde, dar banii sunt tocaţi pe întreţinerea miilor de funcţionari de la Bruxelles şi Strasbourg.
- • Dacă reducem cheltuielile bugetare ale Europei cu 10%, banii ar putea fi alocaţi pentru învăţare, inclusiv în domeniul militar, afirmă Adrian Sârbu.
Urmărește
5542 afișări
Hofi: Superbogaţii lumii cer să fie taxaţi. Peste 250 de milionari şi miliardari au cerut elitelor de la Forumul economic mondial de la Davos să introducă taxe pentru avere care să ajute la îmbunătăţirea serviciilor publice în toată lumea.
Nemo: Este o preocupare pe care am văzut-o şi anul trecut, tot la forumul de la Davos au fost 205 miliardari sau multimilionari care au semnat o scrisoare către cei de la Davos, haideţi să facem ceva cu taxarea.
Hofi: Am bani de mă enervează, asta spuneau.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Nemo: Nu neapărat de mă enervează. Am bani suficient de mulţi cât să vreau şi mai mulţi. Ştii care e problema? Reiau acea teorie exprimată de Ford. Dacă vreau bani mai mulţi, trebuie ca cei care mă plătesc să aibă şi ei bani mai mulţi.
Adrian Sârbu: E o campanie fără sens şi foarte grav fără sens. De ce? Eu te întreb unde să meargă banii ăştia pe care îi dă Waren Buffet, care a zis că donează 90% din averea lui. Şi Zuckerberg la fel a spus, şi Bill Gates, şi chiar Bill Gates dă încolo şi încoace, mai primeşte şi înapoi. Unde să meargă banii ăştia, Nemo?
Nemo: În zone sărace, să ridice economic acele zone sărace.
Adriam Sârbu: În zone sărace, să le dea la săraci să-şi ia ciungă, nu?
Nemo: Nuu.
Adrian Sârbu: Avem eşecurile astea de după al doilea Război Mondial. De atunci tot aud “să ajutăm lumea a treia, să-i dăm grâu, să-i dăm mâncare, să-i aia” şi nu funcţionează. Am auzit un lucru şi mai grav. Să luăm banii de la bogaţi pentru a îmbunătăţi serviciile publice. Adică să le mai îngraşe un pic, nu, bugetarii? Să luăm de la bogaţi, care poate, oamenii ăia, ei singuri, sau cu angajaţii lor şi-au maximizat return-ul la capital. Vorbim de o avere. O avere, un capital. Şi au produs mai mult, care generează taxe natural. Şi hai să le dăm ăstora la buget. Aici e supărarea în Europa şi supărarea mea pe ei. Resurse pentru dezvoltare în Europa, pentru armată, inclusiv pentru trecerea la verde, pentru implementare tehnologică, o Europă care este o puturoasă în a investi în tehnologii noi. Ştim cât de înapoiaţi suntem în economia digitală, la noi numai cu motoare, cu maşini, cu tractoare, cu Mercedes-uri, cu BMW-uri, dar nu sunt digitale. N-ar fi normal, să ne uităm aşa, ăştia, care cerem bani de la bogaţi, domne, dacă reducem cu 10% cheltuielile bugetare ale Europei? Nu mai avem zeci de mii ploşniţe la Bruxelles, că noi vorbim de sutele de mii de aici, dar să vezi ce e la Bruxelles, ce salarii au, la Strasbourg, ce bani au ăştia, degeaba. De-gea-ba! Nu ar fi cazul să iniţiem o mişcare prin care să tăiem 10% din cheltuielile bugetare ale Europei, fiecare ţară din Europa. Şi nu tăiem din militare. Nu. Tăiem din angajaţi şi cheltuielile pe care le generează aceştia. Şi ce facem cu ele? Le punem frumos la învăţare şi parte din învăţare e învăţarea militară că eu nu am cum să-ţi fac ţie un soldat mâine. Dacă vreau să te fac pe tine militar, îmi trebuie 2-3 ani să te pregătesc.
Hofi: Să o luaţi pe fata aia de la Rădăuţi care a ieşit campioană mondială la counter-strike.
Adrian Sârbu: De ce nu? Ca ea, poate trebuie 10-20 de mii, da? Şi stă frumos la ea şi lucrează acolo la drone. Deci, tot auzi cu bogaţii ăştia, hai Marcela că acum ne spui câţi bogaţi sunt în Franţa, câta ipocrizie e în Franţa cu bogăţia asta, ce impozite uriaşe au ăia şi fug de ele. Mă, să luăm şi de la bogaţii ăştia, dar să se ducă banii ăştia dirijat. Domne, unde se duc banii de la cetăţenii ăştia? Să îmbunătăţim servicii. Păi ce servicii nu ai în Europa Occidentală? Şi serviciile pe care nu le vrei le ai. Ştii unde nu ai servicii? Unde sunt angajaţi tot felul de cretini, tot felul de ploşniţe, tot felul de imigranţi. Dă-i mă şi lui ăla un job. Cum spunea Marcela, ăia stau acolo sute de mii şi primesc alocaţii din bugetul Franţei.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe