- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.10.2018, 20:50)
- Ana Petrescu
Adriana Săftoiu, despre legea spălării banilor: Afectează persoanele cu dizabilităţi sau condiţii medicale
Deputatul PNL Adriana Săftoiu, membru în Comisia pentru drepturile omului, a afirmat că PSD a reluat "fără ruşine" votul asupra legii pentru combaterea spălării banilor, fără a se gândi că obligaţia ONG-urilor de a raporta beneficiarul real afectează persoanele cu dizabilităţi sau probleme medicale.
Urmărește
1161 afișări
Săftoiu, despre legea spălării banilor: Afectează persoanele cu dizabilităţi sau condiţii medicale
"Astăzi, PSD a votat până când a ieşit cum a vrut. Fără nici o ruşine, PSD a reluat votul la Legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, după ce legea a fost respinsă în urma votului PNL, USR, PMP si UDMR. Şi, buimăcit că i s-a întâmplat aşa ceva, se trezeşte PSD că nu s-au înregistrat toate voturile PSD (vezi, Doamne, nu s-au înregistrat toate voturile celor aflaţi în sală deşi votul e electronic, s-a făcut vot de verificare la început si nimeni nu a reclamat că are vreo problemă) şi propune reluarea votului", a declarat Adriana Săftoiu, într-o postare miercuri pe Facebook.
Deputatul liberal citează Federaţia ONG pentru Servicii Sociale care arată că cei care vor fi afectaţi de prevederile Legii adoptate sunt cei care beneficiază de consiliere, de activităţi socio-medicale, educaţionale, inclusiv copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi.
"Între timp îşi cheamă de pe holuri parlamentarii şi de data asta reuşesc, cu greu, să treacă legea care practic «plasează societatea civilă în aceeaşi categorie de risc financiar cu furnizorii de servicii de jocuri de noroc şi cu instituţiile bancare. Fără publicarea niciunei analize de risc, aşa cum recomandă standardele internaţionale în materie, ONG-urilor li se impun aşadar nişte obligaţii de raportare la care cu greu vor face faţă până şi instituţii puternice, care înregistrează profituri importante, precum băncile şi cazinourile. Legea introduce obligativitatea de a raporta beneficiarul real în termen de 30 de zile de când acesta este cunoscut; în caz de neconformare, organizaţia poate fi dizolvată. Caracterul excesiv nu este dat de obligaţia de raportare per se, ci de subiecţii acestei obligaţii: persoanele fizice care beneficiază de asistenţă, consiliere, ajutor, activităţi socio-medicale, educaţionale sau culturale, inclusiv copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau condiţii medicale pentru care au nevoie de ajutor»".
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
Legea privind combaterea spălării banilor a fost adoptată miercuri de Camera Deputaţilor, for decizional, după ce votul a fost reluat.
Reluarea votului a fost făcut la solicitarea liderului PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, care a invocat faptul că doi parlamentari aflaţi în sală au apărut la primul vot că nu au votat. După reluarea votului, s-au înregistrat 170 de voturi pentru, 70 contra şi o abtinere, proiectul fiind aprobat.
Potrivit raportului dat de comisiile reunite juridică şi de buget la legea de prevenire a spălării banilor, noţiunea de „beneficiar real” include în cazul asociaţiilor şi fundaţiilor „persoanele fizice sau, în cazul în care acestea nu au fost identificate, categoria de persoane fizice în al căror interes principal asociaţia sau fundaţia a fost înfiinţată sau funcţionează”.
De asemenea, legea prevede că reprezintă „entităţi raportoare” fundaţiile şi asociaţiile, federaţiile, precum şi orice alte persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.
În ceea ce priveşte fundaţiile şi asociaţiile, a fost introdusă o excepţie de la obligativitatea raportării beneficiarilor reali pentru organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe