- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă. Tranzacţiile s-au înjumătăţit
Autoturismele rulate importate reprezită în prezent 15% din piaţa auto second hand, faţă de 30% în 2010, scădere determinată de majorarea taxei de poluare începând cu 1 ianuarie, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii portalurilor de oferte auto.
Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă. Tranzacţiile s-au înjumătăţit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă, mai ales în ceea ce priveşte motorizările Euro 2 şi Euro 3. De fapt, maşinile de import cu aceste specificaţii aproape au dispărut din ofertele vânzătorilor", a explicat Attila Okanyi, directorul site-ului de oferte auto rulate Autovit.ro.
La rândul său, Bogdan Axinia, directorul general al portalului Auto.ro, a spus că ofertele de autovehicule din import au căzut cu jumătate, la 16 - 17% din totalul pieţei second hand.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
"La sfârşitul anului trecut, înainte de aplicarea noii grile de taxare, a avut loc un boom al tranzacţiilor cu maşini de peste graniţă. După acest fenomen, ofertele au scăzut la jumătate şi s-au stabilzat la acest nivel", a precizat Axinia.
Okanyi a mai spus că modificarea nivelului taxei de poluare a determinat o tendinţă a cumpărătorului către maşini mai economice, iar majoritatea tranzacţiilor se orientează către motorizări sub 1,6 litri, inclusiv.
"Românii au început să prefere motorizările mici. Faţă de anul trecut, au crescut semnificativ şi ofertele pentru maşini cu alimentare hibridă. Nu este vorba de un număr mare de oferte, dar se observă o creştere cu aproximativ 40%", a menţionat reprezentantul Autovit.ro.
Totodată, el a adăugat că în cazul maşinilor cu motorizări mari, precum SUV-urile, preţurile au scăzut cu 15% faţă de anul trecut, din cauza lipsei cererii şi a ofertei mari de pe piaţă.
Cele mai tranzacţionate mărci de maşini rulate sunt cele germane, respectiv Volkswagen, Opel şi BMW, urmate de Ford, Dacia şi Skoda.
Valoarea medie a ofertelor pentru maşinile second hand este de 7.400 euro.
Anul trecut, în România au fost înmatriculate aproape 215.000 de maşini second hand, nivel apropiat de cel din 2009.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO