Aeroportul Otopeni, în top 10 cele mai proaste din lume. Vezi ce loc ocupă cel mai important aeroport din România

Cozi interminabile, toalete murdare, întârzieri şi anulări ale zborurilor sunt câteva dintre numeroasele probleme cu care milioane de clienţi ai companiilor aeriene se confruntă zilnic.

Urmărește
6920 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Otopeni, în top 10 cele mai proaste din lume. Vezi ce loc ocupă cel mai important aeroport din România
 
Ce companii aeriene ar trebui să evităm şi care aeroporturi oferă cele mai proaste condiţii? Aeroportul Internaţional Otopeni se află pe „lista neagră”. 
 
AirHelp, companie care ajută pasagerii să obţină compensaţii pentru zboruri anulate, a evaluat 132 de aeroporturi pe baza a trei factori: performanţa la timp, calitatea serviciilor şi opţiunile pentru alimente şi cumpărături. Primul reprezintă 60% din scor, iar celelalte criterii reprezintă fiecare câte 20%. Datele AirHelp provin de la mai mulţi furnizori comerciali, împreună cu o bază de date proprie, plus 40.000 de sondaje realizate printre pasageri, colectate în 40 de ţări în cursul anului 2018.
 
În topul clasamentului AirHelp care cuprinde cele mai bune aeroporturi din lume, se află: Aeroportul Internaţional Hamad din Doha, Qatar; Aeroportul Internaţional Tokyo din Japonia; şi Aeroportul Internaţional din Atena, din Grecia, care au ocupat primele locuri încă de când au început evaluările în 2015.
 
Top zece cele mai bune aeroporturi din 2019:

1. Hamad International Airport, Qatar (DOH)
2. Tokyo International Airport, Japonia (HND)
3. Athens International Airport, Grecia (ATH)
4. Afonso Pena International Airport, Brazilia (CWB)
5. Gdansk Lech Wałęsa Airport, Polonia (GDN)
6. Sheremetyevo International Airport, Rusia (SVO)
7. Changi Airport Singapore, Singapore (SIN)
8. Rajiv Gandhi International Airport, India (HYD)
9. Tenerife North Airport, Spania (TFN)
10. Viracopos/Campinas International Airport, Brazilia (VCP)

Congestiile continuă să fie cea mai mare problemă de care se lovesc aeroporturile. Această industrie se confruntă cu o creştere rapidă a turismului global. Organizaţia Mondială de Turism estimează că sosirile internaţionale au crescut cu 6%, până la 1,4 miliarde în 2018. „Unele aeroporturi se extind rapid, dar este încă o problemă majoră pentru majoritatea, în special în timpul orelor de vârf", spune Zillmer. Care sunt însă aeroporturile care au ocupat ultimele locuri în clasamentul AirHelp?

Top zece cele mai proaste aeroporturi din 2019

123. London Gatwick Airport, Regatul Unit (LGW)
124. Billy Bishop Toronto City Airport, Canada (YTZ)
125. Porto Airport, Portugalia (OPO)
126. Paris Orly Airport, Franţa (ORY)
127. Manchester Airport, Regatul Unit (MAN)
128. Malta International Airport, Malta (MLA)
129. Henri Coanda International Airport, România (OTP)
130. Eindhoven Airport, Olanda (EIN)
131. Kuwait International Airport, Kuwait (KWI)
132. Lisbon Portela Airport, Portugalia (LIS)

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici