- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.11.2010, 17:16)
- Lidia Neagu , Lidia Neagu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aeroporturile se vor consulta cu companiile aeriene înainte să fixeze valoarea taxelor aeroportuare
Aeroporturile cu un trafic anual de peste 500.000 de pasageri vor stabili nivelul taxelor aeroportuare consultând în prealabil utilizatorii aerogării şi trebuie să anunţe orice modificare a preţului cu minim patru luni înainte, iar măsura ar putea reduce costul transportului aerian, potrivit MTI.
Urmărește
70 afișări
Aeroporturile se vor consulta cu companiile aeriene înainte să fixeze valoarea taxelor aeroportuare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
"Este de aşteptat o scădere a costului transportului aerian, în special datorită reducerii posibilităţilor de creştere nejustificată a tarifelor aeroportuare, cât şi datorită unei mai bune colaborări între aeroporturi şi utilizatorii acestora", se arată într-un proiect de hotârăre de guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).
Actul normativ va transpune în legislaţia românească o directivă a Uniunii Europene, care stabileşte un set de principii de bază şi proceduri care trebuie avute în vedere în procesul de stabilire a tarifelor de aeroport.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Împlementarea directivei va fi asigurată de o autoritate independentă de supraveghere, respectiv Autoritatea Aeronautică Civilă Română, care va publica un raport anual privind activităţile sale, va comunica şi va coopera cu Comisia Europene în domeniul aspectelor care ţin de transpunrea directivei.
Alături de propunerea de modificare a sistemului sau nivelului tarifelor de aeroport, administratorul aeroportului trebuie să prezinte şi motivele care stau la baza propunerii, cu cel puţin patru luni înainte de data prevăzută pentru operarea modificării.
Administratorul aeroportului va asigura desfăşurarea unor consultări periodice cu companiile care utilizeză aeroportul, cu privire la funcţionarea sistemului de tarife, nivelul tarifelor şi calitatea serviciilor furnizate, pe baza unei proceduri care se publică pe site-ul aeroportului.
Cu ocazia organizării consultărilor, aeroportul va pune la dispoziţia tuturor companiilor o listă cu serviciile oferite şi infrastructura, metodologia folosită la stabilirea tarifelor de aeroport şi rezultatele investiţiilor propuse asupra capacităţii aeroportului.
La rândul lor, operatorii aerieni vor transmite administratorului aeroportului, înaintea fiecărei consultări, informaţii în special cu privire la previziunile traficului şi proiectele proprii de dezvoltare privind aeroportul în cauză.
În cazul unui dezacord cu privire la nivelul taxelor, ambele părţi pot solicita, în termen de cinci zile de la publicarea pe site a deciziei aeroportului, o investigaţie a din partea autorităţii independente de supraveghere, care trebuie să ia decizie provizorie în maxim o lună şi o decizie finală în maxim patru luni.
Totodată, aeroportul are obligaţia de a se consulta cu utilizatorii înainte de finalizarea planurilor şi/sau studiilor privind proiectele de infrastructuri noi.
Măsura va intra în vigoare la 30 de zile de la de la publicare, dar nu mai târziu de martie 2011.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe