Afacerile CMU s-au dublat anul trecut, la peste 30 milioane de euro, după fuziunea cu Euroclinic

Cifra de afaceri a Centrului Medical Unirea (CMU) s-a dublat anul trecut, la peste 30 de milioane de euro, ca urmare a dezvoltării serviciilor spitaliceşti, odată cu preluarea reţelei Euroclinic, iar compania estimează o majorare de două cifre şi pentru anul în curs.

Urmărește
8 afișări

"În 2010, CMU a avut o creştere internă semnificativă pe partea de policlinici şi spitale şi separat prin politica de achiziţii. Practic, la sfârşitul anului, ca urmare a fuziunii cu Euroclinic, cifra de afaceri a grupului CMU s-a dublat faţă de 2009, la peste 30 de milioane de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general adjunct al CMU, Sergiu Neguţ.

Potrivit acestuia, un aport important l-au avut spitalele din reţea.

Reţeaua CMU este formată în prezent din cinci spitale (patru în Bucureşti - CMU Dorobanţi, CMU Arcul de Triumf, maternitatea CMU Regina Maria, Euroclinic, respectiv unul în Braşov) şi 23 de policlinici.

"O componentă foarte puternică şi care a crescut în 2010 a fost partea de spitale, pentru că am văzut în anul anterior că şi maternitatea Regina Maria şi Spitalul Arcul de Triumf au ajuns la un nivel de maturitate din punct de vedere al ocupării şi în plus am inaugurat şi secţia de pediatrie cu paturi din Dorobanţi. Toate acestea şi-au adus un aport. De asemenea, creşterea cea mai pronunţată în zona de spitale s-a înregistrat şi datorită faptului că am adăugat o componentă foarte puternică, Euroclinic", a adăugat Neguţ.

CMU a anunţat la jumătatea lunii septembrie a anului trecut preluarea spitalului şi clinicilor Euroclinic de la grupul Eureko. Reţeaua Euroclinic era formată la momentul preluării dintr-un spital privat, trei policlinici şi un laborator.

De asemenea, pe fondul creşterilor înregistrate la nivelul spitalelor din reţea, compania estimează un avans al afacerilor de două cifre şi în 2011, când vrea să deschidă un spital cu maternitate şi pediatrie.

"Vedem în continuare o oportunitate majoră de creştere în zona de spital. Estimăm că vom mai deschide un spital de mari dimensiuni în Bucureşti, şi în paralel vom extinde reţeaua de policlinici. Acest spital va fi inaugurat anul acesta în Bucureşti, cu profil de «mama şi copilul», şi va fi mult mai mare decât Regina Maria", a adăugat Neguţ.

Potrivit acestuia, unitatea va fi realizată din investiţii proprii şi prin credite.

Operatorul de servicii medicale private a contractat recent trei credite de la Raiffeisen Bank, totalizând 18,32 milioane de euro, pentru extinderea reţelei cu un spital şi trei policlinici, precum şi pentru investiţii în dezvoltarea portofoliului de servicii.

"Acest spital va avea o influenţa majora asupra cifrei de afaceri din anul 2012", a afirmat Neguţ.

Directorul general al companiei, Wargha Enayati, a declarat recent pentru MEDIAFAX că CMU va mai deschide în acest an trei policlinici în Bucureşti.

"În contextul măririi numărului de pacienţi, a crescut şi necesitatea deschiderii unor clinici. Suntem în curs de amenajare a câtorva", a afirmat directorul general adjunct al CMU.

În ceea ce priveşte piaţa serviciilor medicale private, Neguţ a spus că în 2010 acest segment a înregistrat creşteri, în ciuda crizei, depăşind valoarea de 400 milioane de euro din 2009.

"Singura explicaţie pentru care putem raporta o creştere de două cifre procentuale este faptul că avem în continaure un sistem de stat suprasolicitat, cu o mulţime de probleme de funcţionare internă şi cu o mulţime de probleme de calitate în relaţionarea cu pacienţii şi în actul medical", a arătat el.

Neguţ se aşteaptă la o creştere cu 20% a pieţei de profil în acest an, la aproximativ 500 milioane de euro, datorită avansului numărului de unităţi medicale private şi al paletei de servicii medicale puse la dispoziţia pacienţilor de operatorii din piaţă.

"Informaţiile de la statistică arată că în trimestrul al patrulea scăderea economică s-a oprit şi în contextul acesta poate presiunea macroenomică asupra bugetelor personale ale oamenilor nu mai este atât de dură, ceea ce lasă loc unei creşteri mai accelerate a pieţei la nivelul lui 2011. Dacă economia României iese din criză în următoarele două trimestre, 2011 poate să fie un moment de salt în dezvoltarea serviciilor medicale private, în primul rând prin servicii spitaliceşti. Piaţa va creşte pentru că sunt din ce în ce mai multe probleme care înainte nu se puteau rezolva în sistemul privat şi acum au o soluţie", a apreciat Neguţ.

El a precizat că o problemă cu care se confruntă operatorii din domeniu este faptul că românii aleg să se trateze în străinătate pentru unele probleme de sănătate, deşi au la dispoziţie servicii mai ieftine în România.

"Există în momentul acesta o migraţie masivă a pacienţilor români din clasa de mijloc şi de sus către furnizori de servicii medicale din afara ţării, din Paris. Viena, Munchen, care nu e întotdeuna justificată de o diferenţă reală de performanţă medicală. Ne dorim ca pacienţii care merg în afara României pentru rezolvarea problemelor medicale să îşi găsească rezolvarea problemelor la noi. În România, aceste servicii sunt mai ieftine. De exemplu, o zi de spitalizare în Viena costă între 600 şi peste 1.000 de euro, în timp ce o zi de spitalizare în Bucureşti costă maximum 200 de euro", a adăugat Neguţ.

Fondul de investiţii Advent Internaţional a preluat 80% din acţiunile CMU în martie 2010, valoarea tranzacţiei depăşind 40 milioane de euro. Restul de 20% din acţiunile companiei sunt deţinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea înainte de tranzacţie aproximativ 51% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici