Afacerile Euroholding au crescut anul trecut cu 15%, la circa 75 milioane euro

Afacerile Euroholding s-au majorat anul trecut cu 15%, la circa 75 milioane euro, în ritmul prognozat, şi ar putea creşte cu 5% în acest an, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele grupului specializat în sectorul construcţiilor, Luca Serena.

Urmărește
20 afișări

"Anul trecut am reuşit să ne atingem obiectivul, dar suntem încă departe de nivelul din 2008. Semnele acestui început de an sunt mai bune decât cele din ianuarie 2010", a spus el.

Euroholding, controlat de grupul italian Industrie Maurizio Peruzzo, cuprinde companiile Euroconstruct (construcţii), Europrefabricate (producător de elemente prefabricate din beton), Europroducts (producţie de beton şi încuietori), Eurologistica (excavări, demolări şi fundaţii speciale), Eurodesign (proiectare şi product management), Monlandys (dezvoltator imobiliar) şi IMP România şi Netex, cu activităţi în sectorul textil. La acestea se adaugă compania Euroholding, care gestionează activităţile şi strategiile firmelor din grup.

Serena a afirmat că grupul va intra în acest an pe două segmente noi, de producţie a bazinelor de apă menajeră, respectiv de realizare a tâmplăriei pentru uşi, prin parteneriate cu două firme italiene.

Serena este şi preşedintele unei asociaţii care reprezintă companiile italiene în România, aceasta schimbându-şi denumirea din Unimpresa în Confindustria România.

Asociaţia a organizat joi seara un eveniment de prezentare a rebrandingului, la care au participat mai mulţi demnitari şi oameni de afaceri, precum preşedintele Senatului, Mircea Geoană, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ambasadorul Italiei în România, Mario Cospito, şi omul de afaceri George Copos.

Serena a subliniat la eveniment interesul investitorilor italieni pentru piaţa românească şi a precizat că din cele 3.250 de societăţi cu capital străin înregistrate anul trecut în România 1.400 sunt deţinute de italieni.

El a adăugat că firmele italiene asigură locuri de muncă pentru 10% din populaţia activă a României şi generează 5% din PIB.

Întrebat după eveniment care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă investitorii italieni în Românie, el a afirmat că acestea nu diferă faţă de cele ale întreprinzătorilor români.

Elaborarea unui Cod al Muncii care să permită o mai mare flexibilizare, reducerea TVA pentru anumite categorii de produse sau scutirea de TVA pentru exportatori sunt măsuri care ar ajuta investitorii în acească perioadă, a spus el.

Asociaţia întreprinderilor italiene din România are peste 700 de asociaţi, cu mai mult de 130.000 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici