- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Afacerile grupului de construcţii Apolodor au scăzut cu 8% anul trecut, la 65 milioane euro
Afacerile Apolodor, cu activităţi în industria construcţiilor, au scăzut anul trecut cu 8%, de la 71 milioane euro la circa 65 milioane euro, iar în 2011 este preconizată o creştere uşoară a rulajului, a declarat agenţiei MEDIAFAX managerul general şi proprietarul grupului, Radu Ouatu.
Grupul cuprinde diviziile Apolodor Civile, Apolodor Edilitare, Apolodor Foraje, Apolodor Demolări, Apolodor Tăieri Speciale, Apolodor Transporturi Speciale şi Apolodor Macarale.
Apolodor este implicat în prezent în mai multe proiecte, printre care construcţia unui pod la Agigea, a unui parc eolian cu 36 de mori, lucrări la Centrul Istoric, parcarea subterană de la Universitate şi consolidarea unei clădiri de pe bulevardul Magheru din Bucureşti, demolări pe platforma Timpuri Noi din Capitală sau la fabrica Lafarge de la Hoghiz.
"Pentru acest an nu sunt planificate investiţii. În prezent consolidăm ceea ce am achiziţionat până acum", a declarat omul de afaceri.
El a afirmat că măsurile luate petru combaterea efectelor negative ale crizei au vizat reducerea cheltuielilor indirecte şi a personalului mai puţin calificat.
Potrivit reprezentantului Apolodor, piaţa construcţiilor ar putea reveni pe plus în acest an sau în 2012, dar nu va fi o creştere pe termen lung, ci mai degrabă "o zvâcnire", bazată în principal pe investiţiile publice, în condiţiile în care cele private, care asigură creşterea sănătoasă a economiei, vor reveni foarte lent.
"Referitor la autorităţi, ele trebuie doar să plătească motivant nişte persoane care să întocmească bine şi la timp documentele pentru accesarea fondurilor europene şi altele care să creeze condiţiile de lucru", a spus el.
Omul de afaceri a adăugat că exproprierile trebuie să preceadă contractul de execuţie şi nu invers, iar cercetările arheologice să fie finalizate în "termene de bun simţ", pentru a permite astfel derularea mai rapidă a proiectelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO