Află cine sunt head-hunterii care ar putea intra în cursa pentru proiectul „CEO la stat“ în mai puţin de 10 zile

Vinerea viitoare, cel mai probabil, headhunterii care vor să recruteze executivi de top pentru primele companii de stat în care se va introduce managementul privat vor putea depune dosarele pentru licitaţiile organizate de Ministerul Economiei. ZF face o radiografie a pieţei locale de executive search şi îi prezintă pe câţiva dintre şefii celor mai mari firme de profil de pe piaţa locală, pentru a căror expertiză companiile plătesc anual sume care încep de la 25.000 de euro.

Urmărește
282 afișări
Imaginea articolului Află cine sunt head-hunterii care ar putea intra în cursa pentru proiectul „CEO la stat“ în mai puţin de 10 zile

Află cine sunt head-hunterii care ar putea intra în cursa pentru proiectul „CEO la stat“ în mai puţin de 10 zile

Jobul headhunterilor, care rulează afaceri mici, pe o piaţă de 6-7 milioane de euro anual, este să convingă executivii de top să se mute de la actualul angajator la o companie concurentă. Tre­buie să-şi convingă şi clienţii că nu există altcineva mai bun în piaţă decât candidatul pe care ei îl recomandă. Pentru relaţiile pe care şi le-au făcut de-a lungul timpului, pentru documentare, pentru intervie­varea candidaţilor şi pentru munca de con­vingere a acestora, companiile plătesc sume cu­prinse între 25.000 şi 50.000 de euro unui head-hun­ter pentru un proiect de recrutare a unui manager. Tarifele încasate de ei reprezintă, în general, cam 30% din pachetul salarial brut încasat de exe­cutivul plasat, însă în cazul proiectelor pentru com­pa­niile de stat nu se va putea aplica această regulă, pentru că încă nu s-au stabilit salariile viitorilor manageri.

Totuşi, uneori tarifele pot fi mai mari, în funcţie de complexitatea căutării, pentru recru­tările care presupun căutarea unui candidat în mai multe ţări, de exemplu. Deocamdată însă, până când nu văd criteriile impuse în caietele de sarcini, head-hunterii sunt mai rezervaţi în ceea ce priveşte participarea la licitaţie. Totuşi, mai multe companii din piaţă, care nu s-ar putea încadra pentru par­tici­pare din cauză că nu au birouri şi în alte ţări, se gândesc să facă parteneriate pentru proiectele la stat.

"Sunt interesat să particip la licitaţie şi sunt în discuţii cu o firmă mare de executive search la nivel internaţional pentru a-i reprezenta în România în cadrul acestui proiect şi bănuiesc că acelaşi lucru îl fac şi competitorii mei", spune Rudolf Fedorovici, consultant în cadrul Advice HR. Printre cei mai mari jucători la nivel internaţional de pe piaţa de executive search se află companii precum Korn/ Ferry, Heidrick & Struggles, Egon Zehnder, Spencer Stuart, Russell Reynolds, Odgers Berndtson, AMROP sau IIC Partners.

Citeşte mai multe despre proiectul "CEO la stat" pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici