- Home
- Economic
- VATICAN, (23.05.2013, 13:21)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican, la primul raport: 6 cazuri "suspecte" în 2012
Agenţia de supraveghere financiară din Vatican, înfiinţată în 2010, a prezentat primul raport privind spălarea de bani, care arată că numărul cazurilor de "activitate financiară suspectă" a crescut la 6 anul trecut, de la numai unul în 2011.
Urmărește
162 afișări
Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican, la primul raport: 6 cazuri "suspecte" în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Din cele 6 incidente raportate, justiţia anchetează două pentru a determina dacă este vorba despre activitate infracţională, se spune în documentul de 64 de pagini, transmite CNN Money.
Raportul prezintă eforturile Vaticanului de a combate spălarea de bani şi finanţarea activităţilor teroriste, în colaborare cu alte guverne şi agenţii internaţionale.
Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican a fost înfiinţată în 2010, pentru a combate spălarea de bani şi a îmbunătăţi transparenţa financiară a statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Şeful autorităţii, elveţianul Rene Brulhart, cunoscut pentru activitatea ca director al Diviziei de Informaţii Financiare din Liechtenstein, a declarat într-o conferinţă de presă că agenţia a început să monitorizeze tranzacţii în colaborare cu poliţia Vaticanului şi alte autorităţi.
Brulhart a precizat că a primit anul trecut şapte recomandări de la Moneyval, agenţia pentru combaterea spălării banilor subordonată Consiliului Europei, căreia îi va prezenta un raport de activitate la finalul acestui an.
Banca Vaticanului încearcă de asemenea să-şi îmbunătăţească transparenţa şi a anunţat recent că va lansa un site unde va publica rapoarte anuale de activitate.
Banca deserveşte mii de organizaţii catolice de caritate, ordine religioase şi dioceze din întreaga lume, pe lângă cei 500 de clienţi care locuiesc la Vatican. Banca administrează 33.400 de conturi şi deţine active de aproximativ 8 miliarde de dolari.
Experţii consideră că riscul de infracţionalitate financiară la Vatican este scăzut, însă activitatea globală a băncii, volumul ridicat de tranzacţii în cash şi absenţa informaţiilor privind unii titulari de conturi ar putea atrage atenţia crimei organizate.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe