- Home
- Economic
- VATICAN, (23.05.2013, 13:21)
- Vlad Popescu
Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican, la primul raport: 6 cazuri "suspecte" în 2012
Agenţia de supraveghere financiară din Vatican, înfiinţată în 2010, a prezentat primul raport privind spălarea de bani, care arată că numărul cazurilor de "activitate financiară suspectă" a crescut la 6 anul trecut, de la numai unul în 2011.
Urmărește
162 afișări
Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican, la primul raport: 6 cazuri "suspecte" în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Din cele 6 incidente raportate, justiţia anchetează două pentru a determina dacă este vorba despre activitate infracţională, se spune în documentul de 64 de pagini, transmite CNN Money.
Raportul prezintă eforturile Vaticanului de a combate spălarea de bani şi finanţarea activităţilor teroriste, în colaborare cu alte guverne şi agenţii internaţionale.
Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican a fost înfiinţată în 2010, pentru a combate spălarea de bani şi a îmbunătăţi transparenţa financiară a statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Vom prioritiza proiectele publice
-
Ţările NATO şi-au crescut cheltuielile militare. Ameninţările Rusiei şi întoarcerea lui Donald Trump au făcut ca Europa şi Canada să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 20% în 2024
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
Şeful autorităţii, elveţianul Rene Brulhart, cunoscut pentru activitatea ca director al Diviziei de Informaţii Financiare din Liechtenstein, a declarat într-o conferinţă de presă că agenţia a început să monitorizeze tranzacţii în colaborare cu poliţia Vaticanului şi alte autorităţi.
Brulhart a precizat că a primit anul trecut şapte recomandări de la Moneyval, agenţia pentru combaterea spălării banilor subordonată Consiliului Europei, căreia îi va prezenta un raport de activitate la finalul acestui an.
Banca Vaticanului încearcă de asemenea să-şi îmbunătăţească transparenţa şi a anunţat recent că va lansa un site unde va publica rapoarte anuale de activitate.
Banca deserveşte mii de organizaţii catolice de caritate, ordine religioase şi dioceze din întreaga lume, pe lângă cei 500 de clienţi care locuiesc la Vatican. Banca administrează 33.400 de conturi şi deţine active de aproximativ 8 miliarde de dolari.
Experţii consideră că riscul de infracţionalitate financiară la Vatican este scăzut, însă activitatea globală a băncii, volumul ridicat de tranzacţii în cash şi absenţa informaţiilor privind unii titulari de conturi ar putea atrage atenţia crimei organizate.
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe