- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Agricultura românească, de 4 ori mai puţin asigurată decât media UE
Agricultura românească este de patru ori mai puţin asigurată decât media la nivel european, dar piaţa asigurărilor agricole se înscrie pe un trend ascendent având în vedere necesitatea managementului riscurilor în acest sector, în special a celor cauzate de schimbările climatice.
Agricultura românească, de 4 ori mai puţin asigurată decât media UE
"Agricultura românească este de patru ori mai puţin asigurată decât media europeană", a declarat marţi secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu, la un forum privind managementul riscurilor.
El a arătat că în ultimii ani piaţa asigurărilor agricole a înregistrat un trend ascendent şi va continua să se dezvolte, având în vedere necesitatea managementului riscurilor în agricultură, în special a celor cauzate de schimbările climatice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Albu a menţionat că dezvoltarea instrumentelor destinate acestui sector ar trebui să vizeze poliţe "complete şi complexe", care să cuprindă o arie mai largă de interese ale agricultorilor, şi nu doar culturile.
Şeful Biroului Băncii Mondiale în România, Benoit Blarel, a enumerat mai multe tipuri de riscuri la care este supusă agricultura, printre care riscul variaţiilor de preţuri şi riscurile care privesc producţia.
Totodată, el a arătat că fermierii pot apela la strategii ex-ante pentru a scădea impactul acestor riscuri, cum ar fi diversificarea culturilor şi adaptarea lor la condiţiile climatice sau utiliizarea unor seminţe performante.
Blarel a arătat că există o mare varietate de instrumente pentru managementul riscurilor, care pot fi combinate cu investiţii în sisteme de irigaţii şi material săditor performant.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO