Ahold Delhaize şi Mega Image, în discuţii cu Consiliul Concurenţei, în contextul preluării Profi

Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize şi reţeaua Mega Image au anuntat joi că se află în discuţii detaliate cu Consiliul Concurenţei pentru a elimina îngrijorările exprimate de acesta cu privire la mediul concurenţial în contextual preluării reţelei de magazine Profi, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește
634 afișări
Imaginea articolului Ahold Delhaize şi Mega Image, în discuţii cu Consiliul Concurenţei, în contextul preluării Profi

Ahold Delhaize şi Mega Image, în discuţii cu Consiliul Concurenţei, în contextul preluării Profi

Consiliul Concurenţei a comunicat miercuri că există o serie de îngrijorări concurenţiale referitoare la tranzacţia prin care Delhaize „The Lion” Nederland B.V. (Mega Image) preia Profi Rom Food S.R.L. Astfel, pe unele pieţe locale, unde sunt prezente cele două reţele, operaţiunea poate conduce la reducerea posibilităţilor de alegere ale consumatorilor pentru achiziţia de produse alimentare, şi de asemenea, tranzacţia ar putea genera efecte negative asupra activităţii unor furnizori având în vedere, pe de o parte, reducerea numărului de companii achizitoare şi, pe de altă parte, consolidarea poziţiei Mega Image pe piaţa de achiziţii, a precizat autoritatea de concurenţă.

În replică, Ahold Delhaize, care deţine Mega Image în România, a declarat joi că semnalarea îngrijorărilor formulate de către autoritatea de concurenţă reprezintă o etapă firească în procesul de autorizare a tranzacţiei, prevăzută de legislaţia aplicabilă.

„Ahold Delhaize şi Mega Image lucrează în momentul de faţă la un set de angajamente corespunzătoare şi adecvate, conform prevederilor legale aplicabile în materie de concentrări economice, urmând procedura specifică în faţa Consiliului Concurenţei. Avem convingerea că angajamentele ce vor fi propuse autorităţii de concurenţă vor fi satisfăcătoare şi adecvate pentru a elimina îngrijorările formulate”, se arată în comunicatul Mega Image.

În toamna anului trecut, grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize a anunţat că va cumpăra Profi de la fondul de investiţii Mid Europa Partners în schimbul sumei de 1,3 mld. euro (pre-IFRS). Tranzacţia include peste 1.700 de magazine prezente în 850 de localităţi din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici