- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AIG îşi va schimba numele şi va fi divizat
Asigurătorul american AIG, salvat de la colaps de autorităţile SUA şi în prezent obiectul unui scandal legat de acordarea de prime uriaşe unor angajaţi, îşi va schimba numele şi va fi divizat.
Directorul executiv al AIG, Edward Liddy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Această companie va deveni mai mică până la sfârşitul lui 2009, apoi şi mai mică până la finele anului viitor. Reducând mărimea, se reduce şi riscul", a declarat directorul executiv al AIG, Edward Liddy în faţa Congresului SUA, în cadrul unei audiţii pe tema bonusurilor controversate acordate de asigurător angajaţilor.
Liddy a indicat congresmanilor că filiala AIG Financial Products, care a stat la baza problemelor grupului, are încă o expunere de 1.600 miliarde dolari din cauza contractelor riscante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"Am încercat cu disperare să evit căderea incontrolabilă a companiei", a afirmat oficialul.
Contractele cu risc ridicat au generat grupului pierderi colosale anul trecut, de 99,3 miliarde dolari. Amortizarea pierderilor va putea fi obţinută abia în patru ani, a precizat Libby.
El a adăugat că numele asigurătorului nu va fi păstrat.
"Numele de AIG a căzut într-o asemenea dizgraţie încât vom fi nevoiţi, probabil, să-l schimbăm", a afirmat directorul, care a adăugat că grupul va vinde activele şi că va înceta să mai existe sub forma pe care o are de mai bine de 90 de ani.
Asigurătorul a fost salvat de la colaps de autorităţile americane cu investiţii de 170 miliarde dolari din fonduri publice. Însă, informaţii potrivit cărora instituţia a acordat prime totalizând 165 milioane dolari unor angajaţi au stârnit indignarea cetăţenilor şi chiar a Casei Albe.
Şeful AIG a motivat plata bonusurilor prin încercarea de a preveni colapsul companiei, notează Reuters. O parte din prime ar fi avut ca scop, spune Liddy, păstrarea angajaţilor importanţi în cadrul grupului. Oficialul a precizat, totuşi, că a cerut celor care au primit bonusuri mai mari de 100.000 de dolari să returneze măcar jumătate din sumă.
Procurorul General al statului New York, Andrew Cuomo, a indicat că anumiţi angajaţi cu funcţii de conducere din cadrul AIG au renunţat la locurile de muncă după primirea bonusurilor.
"Unsprezece din persoanele care au primit prime în valoare de câte un milion de dolari sau chiar mai mult nu mai lucrează la AIG. Una dintre acestea a încasat 4,6 milioane de dolari", a afirmat Cuomo.
Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a anunţat, marţi seara, că grupul va fi lichidat într-un mod ordonat, pentru a proteja contribuabilul american. El a indicat că analizează posibilitatea de a accelera acest proces.
AIG a anunţat, la rândul lui, că ia în considerare vânzarea sediului din New York şi că va ceda participaţiile pe care le deţine la trei uzine de panouri fotovoltaice din Spania.
Publicaţia New York Post notează că valoarea sediului AIG a scăzut de până la şase ori din cauza crizei imobiliare din SUA, estimând, totodată, o sumă obţinută din vânzare de maxim 100 milioane dolari.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele