- Home
- Economic
- NEW YORK, (14.09.2015, 13:31)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Airbus a deschis o fabrică în SUA, în timp ce Boeing ar putea înfiinţa una în China
Airbus atacă supremaţia Boeing pe piaţa aeronavelor comerciale mari, în valoare de 80 miliarde de dolari, prin deschiderea primei fabrici de avioane a grupului în Statele Unite, în timp ce compania americană analizează înfiinţarea în China a unei unităţi de producţie pentru finisarea avioanelor 737.
Urmărește
357 afișări
Airbus a deschis o fabrică în SUA, în timp ce Boeing ar putea înfiinţa una în China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Producătorul francez de avioane urmează să prezinte luni, oficial, o fabrică de 600 de milioane de dolari în Mobile, Alabama, unde va construi avioane A320, relatează Bloomberg.
Analiştii anticipează că fabrica Airbus va contribui la crearea de locuri de muncă în regiune şi va atrage furnizori de componente pentru industria aerospaţială în sud-estul SUA, unde mai au unităţi de producţie Boeing şi compania braziliană Embraer.
Airbus deschide astfel a doua fabrică pentru avioane cu o singură punte a grupului din afara Europei, cealaltă fiind în China, în cadrul strategiei de reducere a costurilor şi creştere a vizibilităţii, pe o piaţă dominată în mod tradiţional de Boeing.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Această fabrică "îi apropie de una dintre cele mai mari pieţe pentru avioane comerciale din lume", a declarat Kevin Michaels, vicepreşedinte la compania de consultanţă ICF International.
Airbus este încă în urma Boeing în Statele Unite, cea mai mare piaţă din lume pentru vânzările de avioane.
În prezent, flota de 960 de avioane cu o singură punte din SUA reprezintă numai 20% din totalul aeronavelor de acest tip aflate în circulaţie la nivel mondial, dar comenzile existente vor face ca această pondere să crească la 40%.
Potrivit Airbus, majoritatea avioanelor construite la fabrica din Mobile vor fi livrate clienţilor nord-americani, iar livrările vor avea loc de la începutul anului viitor. Din 2018, livrările fabricii vor ajunge la 4 avioane pe lună.
Airbus mai produce patru avioane A320 pe lună la o fabrică din Tianjin, China, ţară care este pe cale să devanseze SUA şi să ajungă cea mai mare piaţă de avioane din lume.
Boeing fabrică avioane 737 la o singură fabrică din Renton, Washington, dar analizează înfiinţarea unei unităţi de producţie în China, unde aparatele să fie finisate şi livrate.
Transferarea unor activităţi în China ar elibera din capacitatea de producţie a 737, cel mai folosit avion la nivel mondial, Boeing intenţionând să crească livrările de la 42 de aparate pe lună la 60.
Boeing 737 concurează cu familia de avioane A320 a Airbus.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe