Airbus, despre conflictul cu Boeing şi subvenţiile ilegale: Războiul comercial nu va aduce beneficii niciunui jucător din industria aeronautică

Directorul executiv al Airbus, Guillaume Faury, a avertizat joi asupra efectelor sporirii tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi UE, care ar dăuna companiilor aeriene la nivel global, inclusiv rivalului american al companiei, Boeing, potrivit Reuters.

Urmărește
563 afișări
Imaginea articolului Airbus, despre conflictul cu Boeing şi subvenţiile ilegale: Războiul comercial nu va aduce beneficii niciunui jucător din industria aeronautică

Airbus, despre conflictul cu Boeing şi subvenţiile ilegale: Războiul comercial nu va aduce beneficii niciunui jucător din industria aeronautică

Statele Unite şi Europa s-au aflat într-un conflict extins pe parcursul a mulţi ani, cauzat de declaraţii ale ambelor părţi privind subvenţii ilegale acordate companiilor Airbus şi Boeing, pentru a le ajuta să câştige avantaje competitive în industria aeronautică.

„Aceste tensiuni şi situaţia comercială nu aduc beneficii niciunuia dintre jucătorii din industria aeronautică. Nu credem că vom pierde mai mult decât ceilalţi în această situaţie, dar credem că aceasta ar trebui soluţionată într-un mod care să permită afacerilor globale să continue să crească”, a declarat Guillaume Faury.

Boeing a solicitat, miercuri, guvernului SUA, care se află în poziţia de a iniţia impunerea tarifelor, să restrângă represaliile asupra aeronavelor europene, pentru a evita prejudiciile ce ar putea fi aduse producătorilor americani.

Noul director executiv al Airbus a reiterat avertismentele cu privire la impactul pe care ieşirirea Marii Britanii din Uniunea Europeană îl va avea, într-o notă mai puţin drastică decât cea folosită de predecesorul său, Tom Enders, care ameninţase că va opri producţia din Marea Britanie.

Airbus, care are peste 14.000 de angajaţi în Marea Britanie, profită de amânarea Brexit pentru a se „pregăti pentru toate scenariile”, a spus Faury, adăugând că încă există şanse pentru un Brexit fără acord, chiar dacă este mai puţin probabil. „Lucrurile nu s-au schimbat şi, prin urmare, se înrăutăţesc. Această lipsă de claritate de lungă durată este o distragere a atenţiei. Marea Britanie este într-adevăr un loc unde facem parte din ecosistem, am dori ca acest lucru să continue, indiferent de ce se întâmplă”, a completat acesta.

Faury a respins din nou presupunerile potrivit cărora Airbus ar fi înregistrat creşteri în urma crizei cu care se confruntă Boeing din cauza celor două accidente care au implicat aeronavele 737 Max. „Siguranţa este esenţială pentru această industrie, deci nu vedem nimic pozitiv în situaţia actuală. Credem că încrederea pasagerilor şi a oamenilor din aviaţie este foarte importantă atunci când vine vorba despre creştere”, a spus acesta.

Strategiştii europeni au afirmat că Airbus are un interes scăzut pe termen lung în beneficiile pe care accidentele în care a fost implicată compania Boeing le-ar putea aduce companiei europene, aceasta fiind îngrijorată de impactul crizei asupra regulilor de certificare. Dar concurenţa zilnică rămâne feroce, iar persoane din industria aeronautică din SUA au acuzat compania Airbus că încearcă să inducă în eroare cumpărătorii care încă nu au finalizat tranzacţiile pentru modelul 737 Max al Boeing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici