- Home
- Economic
- (19.10.2021, 13:51)
- Marius Cota
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ajutor de 7 miliarde de euro pentru marile cluburi europene de fotbal afectate de pandemie. De unde vin banii
Mai multe instituţii financiare din lume se luptă pentru a face parte din noul plan UEFA de creare a unui fond de ajutor de 7 miliarde de euro, destinat să acopere pierderile suferite de marile cluburi de fotbal în pandemie.
Urmărește
1021 afișări
Principalele cluburi europene de fotbal, afectate de lipsa spectatorilor din timpul pandemiei, pot obţine un ajutor de 7 miliarde de euro din partea unora dintre cele mai mari instituţii financiare din lume.
Băncile Goldman Sachs şi Macquarie şi firma de private equity Apollo se află pe lista scurtă a instituţiilor de credit cu mari şanse de a fi implicate în program, scrie Financial Times.
UEFA încearcă să strângă în primă fază 2 miliarde de euro (ulterior să se să ajungă la 6-7) de la bănci şi instituţiile financiare, bani care vor merge către fondurile strânse din drepturile TV pe care forul european le gestionează, iar ulterior către cluburi. Sursele citate de publicaţia britanică susţin că finanţarea va fi una extrem de ieftină pentru cluburi, estimându-se o dobândă de circa 2%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
UEFA vrea să facă disponibile fondurile unui număr cât mai mare de cluburi care participă în competiţiile europene, iar acest plan se pliază şi mai mult pe trendul ligilor şi al cluburilor de a-şi îndrepta din ce în ce mai mult atenţia asupra grupurilor financiare, în loc să se bazeze pe propriile lor surse de venit, aşa cum au procedat în ultimele decenii.
Fenomenul a fost alimentat din plin de criza sanitară. Aleksander Čeferin, preşedintele UEFA, a avertizat că fotbalul european se confruntă cu o nouă realitate financiară după ce creşterile au fost puternic afectate de Covid.
De asemenea, planul mai demonstrează că marile ligi europene sunt tot mai dispuse să acceseze fonduri în numele echipelor, încercând să creioneze termeni mai buni, ce nu pot fi obţinuţi în mod individual de cluburi. Momentan nu este clar dacă UEFA va obţine finanţare printr-un plasament privat, un credit sau printr-o emisiune de obligaţiuni.
În urma problemelor generate de pandemie, cluburile engleze au cerut conducerii Premier League să creeze un fond în valoare de un miliard de lire sterline, pe care să îl poată accesa când au nevoie de cash.
Liga Profesionistă Spaniolă, care organizează primele două ligi de fotbal din Spania, a obţinut un acord de 2,1 miliarde de euro cu firma de private equity CVC Capital Partners, în timp ce English Football League, care organizează cele trei ligi de sub Premier League, a negociat cu divizia de investiţii a asiguratorului american MetLife asupra unui pachet de finanţare de 117,5 milioane de lire.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:53
RAR anunţă că sistemul de operare, afectat de o defecţiune, este în curs de repornire
-
astăzi, 11:53