- Home
- Economic
- (07.11.2020, 07:39)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Al doilea val al crizei financiare în Europa. Care sunt soluţiile şi cât a cheluit România până acum, faţă de alte ţări europene
- Banca centrală britanică va menţine ratele dobânzii neschimbate la un nivel record de 0,1%
- Economia britanică va mai fi primi un stimul de 195 miliarde de dolari
- România a cheltuit circa 5 miliarde de euro pentru măsuri de combatere a crizei Covid
Urmărește
5754 afișări
Al doilea val al crizei financiare în Europa. Care sunt soluţiile şi cât a cheluit România până acum, faţă de alte ţări europene
Al doilea val de criză pândeşte economia întregii Europe. Un nou lockdown al marilor economii din Uniunea Europeană înseamnă pierderi şi pentru economia noastră. Până acum, statele au luat măsuri fără precedent ca să-şi resusciteze bugetele.
Banca centrală a Angliei, de exemplu, va pompa încă 195 miliarde de dolari în economie. Şi Statele Unite au cheltuit o sumă uriaşă în criză: 2.300 de miliarde de dolari.
La rândul ei, Germania a adoptat un pachet de sprijin pentru protejarea locurilor de muncă şi sprijinirea companiilor. Noi am cheltuit în primele luni de criză aproape 5 miliarde de euro pentru măsurile de combatere a pandemiei. Asta înseamnă 2% din Produsul Intern Brut, mult mai puţin decât alte state.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Îţi reamintesc că şi Uniunea Europeană a venit în ajutor cu un plan de 750 de miliarde de euro pentru redresarea economiei. Banii au fost împărţiţi statelor membre, în funcţie de cât de grav au fost de afectate.
Adrian Codîrlaşu, vicepreşedinte CFA România: Cu cât o monedă este mai acceptată mai mult la nivel global, cu atât banca centrală respectivă poate emite mai mult. De ce? Pentru că este cerere globală, iar în timp de criză tocmai că se cer monedele credibile, cum este dolarul, cum este euro. Noi nu putem emite bani în acest mod. Şi mai mult, noi am plecat cu un handicap extrem de mare. Am intrat în această criză cu cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană. Am avut peste 4% anul trecut. Vine valul II şi vedem că multe ţări din UE şi cele mai mai mari ţări intră în lockdown. Asta înseamnă scădere economică şi contagiune la nivelul întregii UE.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe