- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (03.11.2014, 13:26)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alegerile nu au influenţat piaţa interbancară. Cursul anunţat de BNR a rămas neschimbat
Cursul anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a rămas luni neschimbat faţă de vineri, uşor peste 4,41 lei/euro, rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale rămânând fără ecou în activitatea pieţei interbancare, de unde BNR ia cotaţiile pentru calcularea cursului de referinţă.
Urmărește
154 afișări
Alegerile nu au influenţat piaţa interbancară. Cursul anunţat de BNR a rămas neschimbat (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)
Paritatea pentru euro a fost anunţată de banca centrală la 4,4133 lei, faţă de 4,4139 lei vineri. Cursul este cel mai scăzut începând din 14 octombrie, când referinţa pentru euro a fost calculată la 4,4109 lei.
Dolarul s-a întărit în raport cu leul, la 3,5319 lei/dolar, cu 2,21 bani peste cursul anunţat vineri. Aprecierea dolarului în raport cu leul vine în urma evoluţiei bune a monedei americane în raport cu euro pe pieţele financiare externe.
Referinţa pentru francul elveţian a crescut cu 0,31 bani, la 3,6614 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
Cu puţin înainte de ora 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, euro era cotat în piaţa interbancară la 4,4135 - 4,4140 lei, fără o variaţie semnificativă comparativ cu 4,4150 lei în tranzacţiile derulate pe finalul şedinţei de vineri a pieţei locale.
Schimburile au avut loc într-un interval foarte restrâns, cu minimul la 4,4120 lei/euro şi maximul la 4,4140 lei/euro, iar volumele au fost reduse, aproximativ la jumătate faţă de cât se înregistrează în mod obişnuit în prima parte a zilei, afirmă dealerii.
Activitatea din piaţa interbancară locală nu a fost influenţată de anunţarea datelor privind primul tur al alegerilor prezidenţiale, au afirmat dealerii. Rezultatele scrutinului au fost în mare măsură în linie cu ceea ce indicau sondajele.
Potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 98,3% din procesele verbale, Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a obţinut 40,33% din voturi la prezidenţiale, fiind urmat de Klaus Iohannis - ACL, cu 30,44%, şi de independentul Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,4%.
Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au scăzut luni la 0,26% - 0,76%, de la 0,52% - 1,02% pe an vineri.
Ratele medii ale dobânzilor pentru plasamentele pe termen de o săptămână au coborât la 0,38% - 0,88%, de la 0,62% - 1,12% pe an în şedinţa anterioară.
Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, se situează la 1,94% pe an, faţă de 2,07% pe an vineri.
Citeşte şi:
REZULTATE FINALE alegeri prezidenţiale - HARTA VOTULUI. Unde a câştigat Ponta şi unde a câştigat Iohannis - LIVE TEXT
Citeşte şi:
REZULTATE exit-poll-uri: Ponta şi Iohannis, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Care este ordinea următorilor clasaţi
Citeşte şi:
COMENTARIU: Tot înainte spre turul al doilea!
Citeşte şi:
Ce scrie presa străină despre alegerile prezidenţiale: Victor Ponta a câştigat primul tur, dar jocul rămâne deschis
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe