Răducan a spus că Bucureştiul poate deveni o destinaţie de city break pentru turiştii străini pentru că este încă un oraş ieftin.
„Băutura este ieftină, mâncarea este ieftină şi, odată cu dezvoltarea liniilor aeriene low cost, şi transportul a devenit ieftin”, a afirmat oficialul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Răducan a spus că transportul aerian, cel mai sigur mod de transport, a devenit foarte ieftin, mult mai ieftin decât autocarele.
„Autocarele acum mai sunt folosite doar pentru a trimite excesul de bagaje, iar cei plecaţi să trimită pachete acasă. Autocarele sunt folosite pentru a trimite murături de revelion şi sarmale”, a adăugat reprezentantul federaţiei.
Săptămâna trecută, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation, reprezentanţii acestei industrii au susţinut că România are un număr redus de pasageri care optează pentru transportul cu avionul, dar şi puţini piloţi sau aeronave, fiind preferate în continuare autobuzele.
„Avem per total un număr foarte redus de pasageri raportat la populaţia României. Ai noştri încă merg cu autobuzele până în Spania sau în Irlanda, lucru foarte bun de altfel, dar costisitor ca timp. Trebuie să apropiem aviaţia de oameni”, a declarat Radu Merica, şeful CA al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Române a Operatorilor Privaţi din Aviaţie, Dorin Ivaşcu, a declarat că România are doar 0,46 pasageri pe cap de locuitor pe cursele aeriene, de peste cinci ori sub media europeană.
Răducan a mai spus că berea din Bucureşti este mai ieftină de 2-3 ori decât în multe capitale europene, iar acest lucru ar putea fi exploatat la promovare.
„Noi putem concura ca destinaţie de city break, pentru că Bucureştiul este o destinaţie ieftină, berea este un produs popular, iar cursele low-cost sunt un produs popular”, a mai spus el.