- Home
- Economic
- NEW YORK, (09.12.2012, 13:35)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alianţă surprinzătoare: Apple şi Google, parteneriat pentru preluarea patentelor unei companii pionier în fotografie
Apple şi Google vor licita în consorţiu pentru preluarea patentelor deţinute de o firmă pionier al fotografiei moderne, aflată în faliment, cele două companii urmând să ofere peste 500 milioane de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.
Urmărește
1739 afișări
Alianţă surprinzătoare: Apple şi Google, parteneriat pentru preluarea patentelor unei companii pionier în fotografie
Compania pentru ale cărei patente vor licita Apple şi Google în consorţiu este Eastman Kodak, aflată în faliment, cele două companii urmând să ofere peste 500 milioane de dolari.
Apple şi Google sunt protagoniştii unui război rece pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, sistemele de operare iOS şi Android fiind dominante. Apple are în derulare numeroase procese cu Samsung şi ceilalţi producători de gadget-uri Android, pe care îi acuză de imitarea iPhone şi iPad, însă nu a acţionat în justiţie şi Google, dezvoltatorul platformei Android, deoarece legarea companiei de produsele aflate pe piaţă este problematică din punct de vedere legal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Astfel de parteneriate între competitori au devenit obişnuite în licitaţii pentru pachete de patente şi brevete de invenţie, scrie Bloomberg, deoarece permit companiilor să prevină potenţiale procese costisitoare privind încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.
Anul trecut, un consorţiu din care au făcut parte Apple, Microsoft şi Research In Motion, producătorul smartphone-urilor BlackBerry, a preluat pentru 4,5 miliarde de dolari un portofoliu de peste 6.000 de patente de la grupul Nortel Networks, aflat în faliment. Google a pierdut acea licitaţie cu o ofertă iniţială de 900 milioane de dolari.
"Apple şi Google au învăţat o lecţie după licitaţia Nortel. Au decis să colaboreze pentru a reduce costurile de achiziţionare a patentelor Kodak, satisfăcându-şi în acelaşi timp necesităţile de business", comentează pentru Bloomberg Richard Ehrlickman, fost vicepreşedinte al departamentului de proprietate intelectuală de la IBM.
Sursele citate susţin că, iniţial, în luna iulie, consorţiul format de Apple pentru patentele Kodak includea Microsoft şi compania Intellectual Ventures Management, în timp ce Google urma să participe împreună cu producătorii asiatici de telefoane Android. Cele două consorţii au oferit atunci mai puţin de 500 milioane de dolari pentru portofoliul Kodak.
Apple şi Google au combinat însă consorţiile pentru a putea oferi o sumă mai mare de bani.
Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Apple, Google şi Kodak au refuzat să comenteze informaţiile.
Kodak a obţinut în luna noiembrie angajamente de finanţare de 830 milioane de dolari pentru a efectua restructurarea sub protecţia falimentului, cu condiţia să obţină cel puţin 500 milioane de dolari prin monetizarea patentelor în domeniul imagisticii digitale.
Compania, pionierul fotografiei moderne, speră să iasă din faliment în prima parte a anului viitor, cu un model de business mai suplu, concentrat mai puţin pe fotografie şi mai mult pe servicii conexe.
Kodak a estimat în documentaţia pentru faliment că patentele scoase la licitaţie ar putea valora până la 2,5 miliarde de dolari. Compania notează că a generat venituri de peste 3 miliarde de dolari prin licenţierea unor patente în domeniul imagisticii digitale către Samsung, LG, Nokia şi Motorola Mobility, divizie a Google. Astfel, valoarea de piaţă a portofoliului a scăzut semnificativ.
Cu o tradiţie de 132 de ani, Kodak a dat faliment cu active declarate de 5,1 miliarde de dolari şi datorii de 6,75 miliarde de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe