Alpha Bank România, intrată în portofoliul UniCredit, profit net de 34 mil. euro în primele 9 luni

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a obţinut în primele nouă luni din 2023 un profit net de 34 mil.euro, în timp ce activele totale ale băncii au ajuns la finalul lunii septembrie la 4,48 miliarde euro, înregistrând o creştere anuală de 10%.

Urmărește
1960 afișări
Imaginea articolului Alpha Bank România, intrată în portofoliul UniCredit, profit net de 34 mil. euro în primele 9 luni

Alpha Bank România, intrată în portofoliul UniCredit, profit net de 34 mil. euro în primele 9 luni

În perioada ianuarie-septembrie 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,1 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de 10,3% faţă de primele nouă luni ale anului trecut, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 3,3 miliarde de euro, în creştere cu 19,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Volumul creditelor noi acordate în primele nouă luni ale anului pe segmentul companiilor mari a ajuns la aproape 300 de milioane de euro înregistrând o creştere de 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, arată datele raportului financiar transmis vineri de instituţie.

În paralel, volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a înregistrat o creştere anuală de 30%, marcând cea mai bună performanţă din ultimii 12 ani, în timp ce pe segmentul creditelor de consum vânzările noi au înregistrat o majorare de 9%.

Totodată, banca şi-a consolidat poziţia în zona soluţiilor de plată pentru comercianţi, rulajul acestora prin conturile deschise la Alpha Bank Romania înregistrând o creştere de 27% faţă de primele 9 luni al anului trecut.

În luna august, Alpha Bank Romania a anunţat semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităţilor de retail şi care cuprinde portofoliul de clienţi, activele digitale de top (aplicaţia mobilă), portofoliul de carduri de credit şi angajaţii.

În luna septembrie, Alpha Bank România a inaugurat expoziţia „Cele două feţe ale monedei. Mijloace de schimb - Capodopere ale artei”, găzduită de Muzeul Băncii Naţionale a României (BNR).

Este pentru prima oară când Colecţia numismatică Alpha Bank, una dintre cele mai importante colecţii de monede antice din lume, călătoreşte în afara graniţelor Greciei.

Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia.

În luna octombrie, grupul elen Alpha Services and Holdings, care deţine Alpha Bank, şi grupul italian UniCredit au agreat principalele condiţii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank Romania şi Alpha Bank Romania, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internaţional. Astfel, Alpha Bank va deţine 9,9% din capitalul social al entităţii rezultate în urma fuziunii şi va primi o contravaloare în numerar de 300 mil. euro, componenta de numerar rămânând supusă ajustărilor post due diligence legate de calitatea activelor, dacă este cazul.

Tranzacţia va fi finalizată cel mai probabil în 2024, după parcurgerea procesului de due diligence, obţinerea aprobărilor statutare şi a celor din partea tuturor autorităţilor de reglementare implicate, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici