- Home
- Economic
- (11.07.2023, 18:22)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Amazon este prima companie americană care contestă normele digitale ale UE
Amazon a devenit prima companie americană care a contestat legislaţia propusă de UE, menită să forţeze giganţii tehnologici să controleze conţinutul online, argumentând că este vizată în mod nedrept de lege.
Urmărește
381 afișări
Marţi, gigantul tehnologic cu sediul în Seattle a depus o petiţie la tribunalul general din Luxemburg pentru a anula desemnarea sa ca "platformă online foarte mare" în temeiul Legii privind serviciile digitale, care impune obligaţii suplimentare pentru combaterea discursului instigator la ură şi a dezinformării online.
Demersul Amazon ar putea fi urmat îndeaproape de alte 18 companii, printre care Twitter şi TikTok, despre care UE a afirmat că intră în domeniul de aplicare al legii, informează Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Luna trecută, compania germană Zalando, cel mai mare retailer online din Europa, a devenit prima companie care a iniţiat o acţiune în justiţie pentru că a fost vizată de această lege. Analiştii aşteptau de mult timp ca grupurile din Silicon Valley să conteste, de asemenea, normele.
DSA (The Digital Services Act - Legea privind Serviciile Digitale) vizează companii precum Zalando sau Amazon, astfel încât autorităţile de reglementare să poată controla mai bine siguranţa şi autenticitatea produselor vândute online.
Amazon a declarat: "DSA a fost concepută pentru a aborda riscurile sistemice reprezentate de companiile foarte mari care au ca principal venit publicitatea şi care distribuie discursuri şi informaţii. Amazon nu se încadrează în această descriere de platformă online foarte mare în cadrul DSA şi, prin urmare, nu ar trebui să fie desemnată ca atare."
Compania americană a precizat că cea mai mare parte a veniturilor sale provine din activitatea de retail. Adăugarea sa pe lista de companii vizate de Comisia Europeană ar însemna că ar fi "în mod nedrept selectată şi forţată să îndeplinească obligaţii administrative împovărătoare care nu aduc beneficii consumatorilor din UE", a adăugat compania americană.
Amazon va argumenta că magazinul său online nu răspândeşte conţinut, cum ar fi dezinformarea, pe care normele DSA urmăresc să le abordeze.
Legea intră în vigoare la data de 25 august şi face parte dintr-o reorganizare a normelor digitale ale blocului comunitar. Legea stabileşte noi standarde pentru controlul discursului care instigă la ură, al dezinformării şi al produselor contrafăcute online, standarde pe care trebuie să le respecte toate platformele digitale mari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20