- Home
- Economic
- (11.07.2023, 18:22)
- Iulian Moşneagu
Amazon este prima companie americană care contestă normele digitale ale UE
Amazon a devenit prima companie americană care a contestat legislaţia propusă de UE, menită să forţeze giganţii tehnologici să controleze conţinutul online, argumentând că este vizată în mod nedrept de lege.
Urmărește
381 afișări
Marţi, gigantul tehnologic cu sediul în Seattle a depus o petiţie la tribunalul general din Luxemburg pentru a anula desemnarea sa ca "platformă online foarte mare" în temeiul Legii privind serviciile digitale, care impune obligaţii suplimentare pentru combaterea discursului instigator la ură şi a dezinformării online.
Demersul Amazon ar putea fi urmat îndeaproape de alte 18 companii, printre care Twitter şi TikTok, despre care UE a afirmat că intră în domeniul de aplicare al legii, informează Financial Times.
Luna trecută, compania germană Zalando, cel mai mare retailer online din Europa, a devenit prima companie care a iniţiat o acţiune în justiţie pentru că a fost vizată de această lege. Analiştii aşteptau de mult timp ca grupurile din Silicon Valley să conteste, de asemenea, normele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
DSA (The Digital Services Act - Legea privind Serviciile Digitale) vizează companii precum Zalando sau Amazon, astfel încât autorităţile de reglementare să poată controla mai bine siguranţa şi autenticitatea produselor vândute online.
Amazon a declarat: "DSA a fost concepută pentru a aborda riscurile sistemice reprezentate de companiile foarte mari care au ca principal venit publicitatea şi care distribuie discursuri şi informaţii. Amazon nu se încadrează în această descriere de platformă online foarte mare în cadrul DSA şi, prin urmare, nu ar trebui să fie desemnată ca atare."
Compania americană a precizat că cea mai mare parte a veniturilor sale provine din activitatea de retail. Adăugarea sa pe lista de companii vizate de Comisia Europeană ar însemna că ar fi "în mod nedrept selectată şi forţată să îndeplinească obligaţii administrative împovărătoare care nu aduc beneficii consumatorilor din UE", a adăugat compania americană.
Amazon va argumenta că magazinul său online nu răspândeşte conţinut, cum ar fi dezinformarea, pe care normele DSA urmăresc să le abordeze.
Legea intră în vigoare la data de 25 august şi face parte dintr-o reorganizare a normelor digitale ale blocului comunitar. Legea stabileşte noi standarde pentru controlul discursului care instigă la ură, al dezinformării şi al produselor contrafăcute online, standarde pe care trebuie să le respecte toate platformele digitale mari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe