- Home
- Economic
- BUDAPESTA, (23.03.2015, 12:39)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasador rus: Ungaria ar putea deveni un centru regional de distribuţie de gaze livrate de Rusia
Ungaria ar putea deveni un centru regional de distribuţie de gaze naturale livrate în principal de Rusia, datorită capacităţii sale de stocare, a declarat ambasadorul rus la Budapesta, Vladimir Sergeev, relatează agenţia ungară de presă MTI.
Urmărește
14971 afișări
Ambasador rus: Ungaria ar putea deveni un centru regional de distribuţie de gaze livrate de Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ungaria are o capacitate de stocare de aproximativ 6 miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce o plasează pe locul cinci în rândul ţărilor din Uniunea Europeană la acest capitol. Prin comparaţie, capacitatea de stocare a României este de 3 miliarde de metri cubi, potrivit datelor Eurogas.
Sergeev a arătat că înfiinţarea unui centru regional de distribuţie în Ungaria ar asigura îmbunătăţirea securităţii furnizării de gaze naturale în această ţară. De asemenea, ambasadorul rus a afirmat că centrul ar putea fi alimentat cu gaze ruseşti în viitorul apropiat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Dronele ucrainene au atacat o zonă în care se află baza de bombardiere strategice a Rusiei
-
Incendiu violent în Los Angeles: 30.000 de oameni au fost evacuaţi
-
NATO trimite 10 nave în Marea Baltică pentru a păzi cablurile submarine
Sergeev a indicat că primul pas către "un parteneriat strategic în domeniul energiei" a fost făcut la finalul anului trecut, când companiile de stat Gazprom (Rusia) şi MVM (Ungaria) au încheiat un acord pentru ca Ungaria să stocheze 700 de milioane de metri cubi de gaz din Rusia în depozitele sale.
Ambasadorul rus a afirmat că, în prezent, au loc discuţii legate de preţul pe care Rusia îl va cere guvernului de la Budapesta pentru gazele livrate.
În luna februarie, cele două state au ajuns la o înţelegere prin care Ungaria poate beneficia în următorii ani de gazele cumpărate de la Gazprom, dar nefolosite încă, dar trebuie, de asemenea, să continue să şi cumpere anumite cantităţi de gaze naturale. Ungaria nu a utilizat 22 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate pe care trebuie să o plătească, potrivit contractului în vigoare.
Întrebat în legătură cu o posibilă participare a Gazprom la proiectul de conectare a Ungariei la gazoductul Turkish Stream, pe care îl construiesc Rusia şi Turcia, ambasadorul rus a declarat că "este posibil ca Gazprom să se numere printre investitori", dar că "probabil nu va juca un rol central" în proiect.
Sergeev a precizat, de asemenea, că sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi măsurile luate de Moscova ca răspuns la acestea reprezintă principalul obstacol pentru exporturile Ungariei către Rusia.
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Un ministru ungar insistă că UE nu a blocat acordul nuclear încheiat între Rusia şi Ungaria
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România în care va ninge 4 zile fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Nu e un banc! Ce bacșișuri au ajuns să lase IT-iștii din Cluj-Napoca în restaurante și în baruri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe