- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorii UE reclamă lui Boc licitaţii modificate abuziv pentru anumite firme
Ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti i-au reclamat premierului Emil Boc că firme străine prezente în România acuză tergiversarea deciziilor în justiţie şi schimbarea abuzivă a câştigătorului unei licitaţii, prin anularea nejustificată a procedurii, solicitând rezolvarea problemelor.
Ambasadorii UE reclamă lui Boc licitaţii modificate abuziv pentru anumite firme
Nemulţumirile faţă de durata prea mare a proceselor aflate pe rolul instanţelor comerciale şi abuzurile semnalate în cazul licitaţiilor de achiziţii publice au fost ridicate de către ambasadori în discuţia avută, luni, de aceştia cu şeful Guvernului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse diplomatice.
"Bazat pe informaţiile primite din partea companiilor străine, ambasadorii au reclamat că durata proceselor comerciale este prea mare, iar numeroase licitaţii sunt anulate nejustificat, cu schimbarea câştigătorului", au arătat sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
Potrivit acestora, premierul i-a informat că Guvernul intenţionează să modifice din nou legislaţia achiziţiilor publice, pentru a simplifica şi clarifica procedurile de licitaţie.
Şeful Guvernului a explicat totodată că reforma justiţiei urmăreşte şi reducerea duratei aferente proceselor.
Surse ministeriale au declarat agenţiei MEDIAFAX, săptămâna trecută, că Guvernul intenţionează să modifice din nou legislaţia achiziţiilor publice, pentru a simplifica procedurile de absorbţie a fondurilor comunitare, prin introducerea unor reguli clare de verificare a licitaţiilor, care să elimine suprapunerea de atribuţii între instituţii sesizată până în prezent.
"Există încă întârzieri în atragerea fondurilor europene, cauzate de diferitele mecanisme instituţionale, în sensul în care atribuţiile unor instituţii se suprapun de multe ori pe anumite proceduri", au arătat sursele citate.
Potrivit acestora, o astfel de suprapunere are loc în cazul procedurilor de achiziţii publice, care sunt verificate atât de instituţia autorizată în acest sens, respectiv Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, cât şi de către autorităţile de management pentru programele sectoriale.
Legislaţia achiziţiilor publice a fost modificată de două ori în decursul anului trecut, în consultare cu experţii Comisiei Europene, pentru simplificarea procedurilor de licitaţie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO