- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.01.2013, 13:04)
- Marius Fratila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Marii Britanii: Ineficienţa companiilor de stat, cel mai mare obstacol pentru competitivitatea României
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, joi, că ineficienţa companiilor de stat a fost cel mai mare obstacol pentru competitivitatea economiei din România, implicând eforturi suplimentare din partea finanţelor publice.
Urmărește
402 afișări
Martin Harris (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"În cazul României, eu cred că ineficienţa companiilor de stat a fost cel mai mare obstacol în calea competitivităţii, implicând eforturi suplimentare din partea finanţelor publice. Aceasta este însă un aspect cheie al programului de reformă convenit de România cu FMI. Progresele în acest domeniu ar putea transforma economia românească şi ar putea-o face mai atractivă pentru investitori, inclusiv investitorii din Marea Britanie", a afirmat Harris.
El a susţinut un discurs la evenimentul organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru deschiderea oficială a sesiunii de tranzacţionare şi marcarea a doi ani de la listarea Fondului Proprietatea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
-
Kelemen Hunor exclude posibilitatea unui guvern minoritar: „Nu e loc pentru orgolii sau demonstraţii de forţă”
"Pentru anul 2013, ne dorim să vedem numiri de echipe competente şi profesioniste la conducerea întreprinderilor de stat, cu manageri capabili să le transforme în companii de succes. De asemenea, contăm pe continuarea programului de privatizare şi listării de pachete minoritare ale companiilor cu capital de stat pe Bursă. Eu cred că acest lucru este esenţial pentru dezvoltarea pieţei financiare româneşti", a subliniat Harris.
Oficialul britanic a adăugat că, deşi autorităţie române au reuşit în ultimii ani, cu sprijinul FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, stabilizarea macroeconomică, "totuşi, România a rămas în urmă la capitolul reforme structurale, cruciale pentru valorificarea potenţialului de creştere pe termen mediu şi lung".
Martin Harris a evidenţiat şi că "restructurarea companiilor de stat rămâne greoaie şi presărată cu bariere politice şi administrative".
"Iar acolo unde restructurările au avut loc, este nevoie de evaluări periodice care să ne asigure că obiectivele stabilite iniţial - eficienţă, performanţă şi transparenţă decizională sunt pe cale să fie atinse", a evidenţiat Harris.
El a remarcat rolul activ jucat de Fondul Proprietatea în "monitorizarea companiilor de stat". "Vorbind în numele acţionarilor, printre ei investitori britanici importanţi, City of London Investment Mangement şi Royal Bank of Scotland (RBS), militând pentru respectarea drepturilor acestora şi insistând ca aceste companii să fie conduse şi să funcţioneze după criterii de piaţă viabile, aţi promovat un climat de transparenţă şi responsabilitate", le-a spus el oficialilor Fondului Proprietatea, prezenţi la eveniment.
Ambasadorul britanic a mai indicat şi speranţele ca BVB să joace, cu sprijin guvernamental şi al mediului de afaceri românesc, un rol mai important pentru dezvoltarea pieţei de capital.
"Consolidarea şi dezvoltarea pieţei de capital, absolut esenţială în finanţarea economiei, într-un moment când majoritatea surselor alternative de finanţare, investiţii străine directe, venituri repatriate din străinătate, fonduri europene întâmpină dificultăţi", a mai spus Harris.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:59
-
astăzi, 15:24