Amendă uriaşă încasată de platforma X în Australia

Platforma de social media X, deţinută de Elon Musk, a pierdut vineri o bătălie legală în Australia, fiind obligată să plătească o amendă de 417.000 de dolari americani.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Amendă uriaşă încasată de platforma X în Australia

Amendă uriaşă încasată de platforma X în Australia

Decizia a fost luată de Curtea Federală din Australia, care a respins argumentele companiei împotriva amenzii impuse de Comisia eSafety, organismul de supraveghere online al ţării.

Judecătorul Michael Wheelahan a declarat că „X a eşuat în toate pretenţiile sale", respingând argumentul companiei conform căruia nu ar fi trebuit să răspundă solicitărilor comisiei deoarece acestea fuseseră adresate iniţial Twitter, companie care nu mai există.

Comisarul pentru eSafety, Julie Inman Grant, a salutat decizia, avertizând că „dacă argumentul X ar fi fost acceptat de instanţă, ar fi putut crea precedentul îngrijorător conform căruia fuziunea unei companii străine cu o altă companie străină i-ar putea permite să evite obligaţiile de reglementare în Australia".

Inman Grant a declarat anterior că eforturile X de a scăpa platforma de conţinutul grafic sexual şi violent se rezumă la „vorbe goale”.

Amenda a fost impusă iniţial pentru răspunsuri „incomplete" la solicitările repetate ale comisiei privind modul în care platforma abordează răspândirea conţinutului cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

Acest caz este doar unul dintre multele conflicte dintre X şi autorităţile australiene. Musk a criticat anterior guvernul australian, numindu-l „fascist" şi atacând legile propuse care ar amenda platformele de social media pentru eşecul în combaterea dezinformării.

Decizia subliniază tensiunile crescânde dintre gigantul tech şi autorităţile de reglementare din întreaga lume, inclusiv din Uniunea Europeană şi Brazilia, unde X s-a confruntat cu suspendări şi ameninţări de amenzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
x,
australia,
amendă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici