Americanii nu îşi mai achită la timp creditele la bănci. Experţii sunt îngrijoraţi de evoluţia fenomenului

  • Clienţii americani nu mai fac faţă creditelor pe măsură ce economia se îndoaie
  • Profiturile marilor centre financiare au depăşit previziunile analiştilor
  • Puterea de cumpărare va scădea în acest an pe măsură ce o recesiune se profilează
Urmărește
1588 afișări
Imaginea articolului Americanii nu îşi mai achită la timp creditele la bănci. Experţii sunt îngrijoraţi de evoluţia fenomenului

Sursa foto: Profimedia

Profiturile Bank of America Corp, JPMorgan Chase & Co, Wells Fargo & Co şi Citigroup Inc au depăşit previziunile analiştilor, deoarece giganţii de creditare au câştigat profituri extraordinare din creşterea ratelor dobânzilor . Însă şefii industriei au avertizat că puterea va scădea în acest an pe măsură ce o recesiune se profilează şi întârzierile de plată ale clienţilor devin realitate.

„Am observat unele tendinţe ale sănătăţii financiare a consumatorilor scăzând treptat faţă de acum un an”, a declarat Mike Santomassimo, directorul financiar Wells Fargo.

Pe măsură ce creditorii mari şi mijlocii devin mai conservatori în ceea ce priveşte subscrierea, reducerile lor nete vor atinge probabil vârful în câteva trimestre, notează analistul Morgan, Stanley Betsy Graseck.

Înrăutăţirea condiţiilor economice ar duce la „deteriorarea creditului pe parcursul anilor 2023 şi 2024, pierderi care vor depăşi în cele din urmă nivelurile pre-pandemie, având în vedere o recesiune care se apropie”, au prezis analiştii UBS conduşi de Erika Najarian. Totuşi, se estimează că neplata creditelor va rămâne „sub vârfurile înregistrate în recesiunile anterioare”, potrivit acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici