- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANAF a înfiinţat structuri judeţene de verificare fiscală privind veniturile populaţiei
ANAF a înfiinţat în luna martie structuri de verificări fiscale, cu atribuţii de control al veniturilor persoanelor fizice, la nivelul Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice judeţene şi a municipiului Bucureşti.
ANAF a înfiinţat structuri judeţene de verificare fiscală privind veniturile populaţiei (Imagine: Shutterstock)
"Avem în vedere diferenţele semnificative, adică mai mari de 10%, între veniturile pe care le constatăm utilizând metodele indirecte de control şi veniturile declarate la Fisc de către persoanele fizice. Structurile judeţene vor controla toate persoanele fizice la care se constată aceste diferenţe semnificative de venit şi care nu îndeplinesc criteriile pentru a fi verificate de către structura specializată din aparatul central al ANAF", a declarat într-un comunicat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Reorganizarea nu a presupus noi angajări, necesarul de personal fiind asigurat prin redistribuirea angajaţilor deja existenţi, notează ANAF.
"În ceea ce priveşte instruirea personalului, ANAF a beneficiat şi va beneficia în continuare de sprijinul experţilor FMI, ai IRS din Statele Unite ale Americii, ai Agenţiei Regale pentru Venituri şi Vama din Regatul Unit al Marii Britanii, precum şi ai Fiscului francez", mai arată agenţia.
Guvernul a autorizat la mijlocul anului trecut înfiinţarea în cadrul ANAF a departamentului care va verifica persoanele cu mari averi.
Executivul a decis, la finele anului 2010, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.
Blejnar afirma atunci că acţiunile de control în cazul marilor averi în scopul impozitării vor fi declanşate pentru 200-300 de persoane, în principal patroni foarte bogaţi care în ultimii ani au omis deliberat să înregistreze veniturile pe firmă, sustrăgându-se de la plata impozitelor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO