- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANAF va putea recupera datoriile la buget ale contribuabililor prin cesionarea creanţelor
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va putea să cesioneze creanţele fiscale pe care le administrează, dar preţul nu va fi mai mic decât valoarea nominală a obligaţiilor contribuabililor, potrivit unui proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului de Procedură Fiscală.
Sursa: anaf.mfinante.ro
În cazul în care există mai mulţi ofertanţi pentru preluarea creanţelor fiscale, cesiunea se va realiza în urma unei licitaţii organizate de către ANAF.
Cesionarul creanţei fiscale preia toate drepturile cedentului, cu excepţia celor conferite de calitatea de creditor bugetar, conform proiectului de ordonanţă.
ANAF are obligaţia de a răspunde pentru existenţa creanţei la data încheierii contractului de cesiune, iar după semnarea contractului Fiscul va fi descărcat de orice obligaţie de garanţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Astfel, dacă creanţa fiscală care face obiectul cesiunii este contestată, ANAF nu are nicio obligaţie de garanţie.
Procedura de cesiune a creanţelor va fi stabilită prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Companiile mari aveau, la finele anului trecut, restanţe bugetare de 5,27 miliarde lei, în scădere cu 3,12% faţă de nivelul de la 31 decembrie 2006, iar Compania Naţională a Huilei (CNH) a rămas cel mai mare datornic, având de rambursat 2,83 miliarde lei, circa jumătate din total.
Suma de 5,27 miliarde de lei reprezintă datoriile cumulate ale societăţilor mari la cele patru mari componente ale bugetului general consolidat, potrivit datelor ANAF.
Marii contribuabili sunt companiile care au o cifră de afaceri de cel puţin 70 milioane de lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40