- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.12.2014, 10:53)
- Emil Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANAF va verifica periodic contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA consideraţi cu risc crescut
ANAF va verifica îndeplinirea criteriilor de înregistrare pentru toate persoanele impozabile care cer reînregistrarea în scopuri de TVA, după anularea înscrierii, nu doar pentru anumiţi contribuabili, ca în prezent, şi va evalua periodic categorii de persoane impozabile considerate cu risc crescut.
Urmărește
1267 afișări
ANAF va verifica periodic contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA consideraţi cu risc crescut (Imagine: Shutterstock)
Modificările sunt incluse într-un proiect de modificare a Codului Fiscal şi urmăresc combaterea evaziunii fiscale.
"Toate persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA de către organele fiscale şi care solicită reînregistrarea în scopuri de TVA vor fi supuse verificării criteriilor de înregistrare care sunt stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice", arată Ministerul Finanţelor Publice, într-un comunicat.
În prezent, doar contribuabilii nou înfiinţaţi şi cei care se înregistrează prin opţiune ca plătitori de TVA, ulterior înregistrării fiscale, sunt supuşi verificării criteriilor de înregistrare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
"Totodată, se impune crearea unui mecanism de evaluare periodică a unor categorii de persoane impozabile deja înregistrate în scopuri de TVA care pot prezenta risc crescut: în cazul persoanelor impozabile care sunt înregistrate în scopuri de TVA prin depăşire de plafon; de fiecare dată când persoana impozabilă are înscris în registrul comerţului menţiuni privind modificarea sediului social;
de fiecare dată când persoana impozabilă are înscris în registrul comerţului menţiuni privind schimbarea asociaţilor şi/sau administratorilor", menţionează instituţia.
Prin aplicarea acestor măsuri MFP urmăreşte să elimine avantajul concurenţial neloial al unui agent economic care se sustrage de la achitarea TVA, comparativ cu un contribuabil onest, şi, totodată, îmbunătăţirea colectării TVA.
Aportul TVA la buget a fost puternic afectat de evaziunea fiscală, prin implicarea unui număr semnificativ de persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în lanţuri tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, arată sursa citată.
De asemenea, prin proiectul de modificare a Codului Fiscal vor fi introduse în legislaţia naţională prevederi din normele comunitare, în cazul aplicării regimului special pentru serviciile electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune sau televiziune, prestate către persoane neimpozabile începând cu data de 1 ianuarie 2015.
"În cazul în care România este statul membru de înregistrare, din sumele transferate fiecărui stat membru UE va putea reţine la bugetul de stat un procent din sumele transferate fiecărui stat membru de consum", se menţionează în comunicat.
Totodată, proiectul de act normativ menţine prevederile în vigoare cu privire la taxarea inversă pentru comercianţii de energie electrică, însă introduce prevederi cu privire la declaraţiile pe propria răspundere pe care trebuie să le depună această categorie de comercianţi.
Prin proiectul de OUG vor fi corelate reglementări din Codul fiscal cu cele cuprinse în actele normative de modificare şi completare a Legii contabilităţii referitoare la obligaţiile privind organizarea şi conducerea evidenţei contabile de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi în scopul realizării de venituri, mai arată Finanţele.
Proiectul de act normativ amână pentru 31 decembrie 2015 aplicarea schimbărilor priivind sistemul de redevenţe pentru sectorul petrolier şi introduce stabilirea accizelor în lei, din 2015.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe