- Home
- Economic
- NEW YORK, (11.09.2015, 11:19)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analişti: Grecia va rămâne la ”terapie intensivă” pentru mult timp, în lipsa unui ajutor substanţial
Grecia va rămâne la ”terapie intensivă” pentru mult timp şi s-ar putea redresa numai cu un nou ajutor internaţional substanţial, chiar dacă pentru moment a evitat incapacitatea de plată, avertizează analişti participanţi la o conferinţă a Brookings Institution, relatează MarketWatch.
Urmărește
199 afișări
Analişti: Grecia va rămâne la ”terapie intensivă” pentru mult timp, în lipsa unui ajutor substanţial (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)
Statul elen s-a aflat într-un ciclu de datorii excesive şi default încă din 1833, iar 100 de ani mai târziu încă mai avea de plătit datorii istorice, a arătat Carmen Reinhart, economist la Universitatea Harvard.
Reinhart a spus că va fi nevoie de o acţiune majoră pentru a sparge acest ciclu al datoriilor, iar un element esenţial al oricărei soluţii ar fi o reducere semnificativă atât a datoriei publice cât şi a celei private.
Grecia şi creditorii din zona euro au convenit în august al treilea program de susţinere financiară a ţării, în valoare de 86 de miliarde de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Mecanismul European de Stabilitate vor analiza din octombrie stadiul reformelor din Grecia, urmând să fie aplicată şi o restructurare a datoriei suverane, potrivit unor surse europene.
Miniştrii de Finanţe ai ţărilor din zona euro vor discuta despre reformele necesare în Grecia cu ocazia reuniunii informale programate sâmbătă la Luxemburg. Dar implimentarea reformelor este imposibilă înaintea alegerilor parlamentare elene din 20 septembrie.
Analiza din octombrie va fi prima oportunitate de discutare a restructurării datoriilor Greciei.
FMI a avertizat în mai multe rânduri că nivelul datoriilor Greciei este nesustenabil, fiind necesară o restructurare semnificativă a acestora.
Christopher Pissarides, de la London School of Economics, deţinător al unui premiu Nobel, a spus că Grecia are încă probleme structurale, cum ar fi productivitatea scăzută şi lipsa competitivităţii. Este probabil ca Grecia să aibă nevoie de ajutor internaţional o perioadă mai lungă de timp decât cei 3-4 ani cât au durat programele de reformă pentru alte economii europene, a apreciat Pissarides.
Christopher House, economist la University of Michigan, a avertizat că austeritatea din Grecia va fi dureroasă, urmând să aibă loc scăderi considerabile ale producţiei pe termen scurt şi lung, chiar dacă reducerea cheltuielilor bugetare ar fi amânată.
Grecia va plăti împrumuturile către instituţiile europene până în 2054, consideră Julian Schumacher, economist la University of Mainz. El consideră că statele din zona euro ar trebui să ia în considerare ştergerea datoriilor Greciei, cu condiţia unei perioadeă lungi de politici bugetare corecte, aşa cum au procedat FMI şi Banca Mondială cu cele mai sărace state ale lumii.
Potrivit estimărilor Comisiei Europene, economia Greciei aproape va stagna în acest an. Potrivit datelor institutului elen de statistică, rata şomajului se situa în iunie la 25,2%.
Citeşte şi: Un consorţiu germano-grec este aproape de a prelua operarea pe 40 de ani a 14 aeroporturi din Grecia
Citeşte şi: Eurogrup a APROBAT planul de asistenţă financiară pentru Grecia, în valoare de 86 miliarde de euro
Citește pe alephnews.ro: Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe