- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.10.2017, 17:24)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză ANCOM: Piaţa de comunicaţii electronice din România şi-a dublat valoarea în ultimii 13 ani
Valoarea pieţei de comunicaţii electronice în România s-a dublat, de la 7,38 miliarde de lei, la nivelul anului 2003, la 14,96 miliarde de lei în 2016, potrivit unei analize publicate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
Urmărește
355 afișări
Analiză ANCOM: Piaţa de comunicaţii electronice din România şi-a dublat valoarea în ultimii 13 ani
Numărul de utilizatori şi conexiuni este în creştere pe aproape toate segmentele, în anul 2016, în România, fiind raportate peste 27 de milioane de conexiuni de acces la servicii de telefonie fixă şi mobilă, cu 137% mai mult decât cele 11,4 milioane înregistrate în anul 2003, creştere datorată telefoniei mobile.
Internetul la puncte fixe şi mobile a cunoscut o evoluţie importantă atât ca număr de conexiuni, structură, cât şi ca trafic. Astfel, numărul de conexiuni de acces fix la internet în bandă largă a crescut de la 14.000, câte se raportau la sfârşitul anului 2003, la 4,4 milioane, la sfârşitul anului 2016, iar numărul de conexiuni la puncte mobile de bandă largă a crescut la 16,6 milioane la finalul anului 2016, de la 181.000 la finalul anului 2003.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Consumul de internet din România se realizează, într-o proporţie covârşitoare, prin intermediul conexiunilor fixe, deşi acestea sunt mult mai puţine ca număr decât conexiunile la puncte mobile. Astfel, traficul total înregistrat în anul 2016 prin reţelele fixe a fost de 5,4 milioane de terrabiţi (TB), în timp ce prin reţelele mobile s-a înregistrat un trafic de 169.000 TB.
Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă (cartele SIM active) se ridica la 22,9 milioane la sfârşitul lui 2016, de peste trei ori mai mare decât în 2003, când se înregistrau 7 milioane de utilizatori.
La finalul anului 2016, în România, conectarea la internet fix în bandă largă se făcea la rate mari şi foarte mari ale vitezelor de transfer, folosind o infrastructură performantă care permite ca mai mult de jumătate dintre conexiunile fixe (55%) să atingă viteze best-effort de cel puţin 100Mbps, 34% viteze best-effort între 10Mbps şi 100Mbps, doar 11% fiind conexiuni care permit viteze de 10Mbps sau mai mici. În acest context, statisticile europene de la jumătatea anului 2016 arătau că România se situează pe primul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de conexiuni de mare viteză.
Traficul total de voce a crescut de 16 ori în aceşti 13 ani, de la 4,4 miliarde de minute în anul 2003, la 70,6 miliarde de minute în anul 2016, pe fondul creşterii de aproape 5 ori (de la 56 la 257 de minute) a traficului de voce mediu lunar realizat de un utilizator şi a numărului de utilizatori. În acest moment, România înregistrează unul dintre cele mai mari volume de voce per utilizator dintre statele membre UE, acest lucru confirmând faptul că în ţara noastră serviciile de telefonie mobilă sunt foarte accesibile.
Sectorul telecom continuă să deţină o contribuţie importantă în PIB-ul României, atât în anul 2003, cât şi în anul 2016, acesta reprezentând un procent important (3,9%, respectiv 2%).
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe