- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză Arthur Hunt România: Provocările economice şi impredictibilitatea fiscală aduc presiuni în organizaţii. Siguranţa psihologică la locul de muncă, prioritatea principală a companiilor din România
- Marile organizaţii active din România îşi concentrează eforturile în a doua jumătate a anului pe componenta umană, prin asigurarea unui mediu în care primează siguranţa emoţională a angajaţilor.
- După ce mai multe organizaţii au traversat procese complexe de transformare în ultimii 2 ani, ca urmare a pandemiei sau a contextului geopolitic, acum accentul se îndreaptă spre componenta umană, prin asigurarea unui mediu în care primează siguranţa psihologică.
- “Liderii anului 2023 sunt cei care ascultă vocea echipelor, iau în considerare problemele acestora şi recunosc şi apreciază vulnerabilitatea lor. Organizaţiile în care se instaurează presiunea şi anxietatea nu performează” - Alina Sîrbu, Partener Arthur Hunt România.
Bucureşti, 8 august 2023 – Marile organizaţii active în România încep să îşi concentreze eforturile în a doua jumătate a anului 2023 pe componenta umană, printr-un focus din ce în ce mai mare pentru asigurarea unui mediu de lucru în care primează siguranţa emoţională a angajaţilor, conform unei analize realizate de compania de executive search Arthur Hunt România.
Aceasta în contextul în care provocările economice induc, de peste 2 ani, presiuni majore asupra managerilor din organizaţii, forţându-i în permanenţă să se adapteze contextului economic şi geo-politic în continuă schimbare. În plus, impredictibilitatea fiscală şi politica locală dezvoltă un stres suplimentar asupra executivilor, dar şi a echipelor, care deseori se simt suprasolicitate şi ajung la epuizare, potrivit analizei Arthur Hunt România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Aceste schimbări majore de pe piaţa muncii din România au loc în contextul în care organizaţiile au fost supuse deja unor planuri complexe de transformare şi restructurare, ca urmare a pandemiei sau a contextului geopolitic, precum restructurări, procese masive de digitalizare sau eficientizare de procese.
“Observăm în ultima perioadă două tipuri diferite de organizaţii active în România. Pe de o parte, cele care au transpus presiunile contextului şi ale pieţei asupra structurilor de management, cascadându-se ulterior asupra întregii echipe, iar această presiune permanentă a generat un climat toxic, de anxietate generalizată la nivelul acestor organizaţii. Practic, în loc să performeze, acest tip de organizaţii sunt total paralizate, deoarece angajaţii au atins un nivel de anxietate care îi împiedică să mai vină cu orice iniţiative, din teama de a nu greşi. Pe de altă parte, există şi organizaţii care au reuşit să asigure o plasă de siguranţă emoţională angajaţilor, în care atât managerilor cât şi angajaţilor nu le este teamă să îşi împărtăşească feedbackul, greşelile sau iniţiativele, iar acest tip de organizaţii au şi rezultate bune în business,” declară Alina Sîrbu, Partener Arthur Hunt România şi Psiholog.
Conform specialiştilor companiei de executive search şi consultanţă în resurse umane Arthur Hunt, echipele formate din persoane cu experienţe profesionale şi de viaţă cât mai diverse pot aduce şi ele un plus valoare companiilor, prin identificarea unor soluţii creative şi mai rapide la problemele actuale ale pieţei.
“Liderii anului 2023 sunt cei care ascultă vocea echipelor, iau în considerare problemele acestora şi recunosc şi apreciază vulnerabilitatea lor. Organizaţiile în care se instaurează presiunea şi anxietatea nu performează”, completează reprezentantul Arthur Hunt România.
La nivel european, 8 din 10 lideri de companii sunt preocupaţi de nivelul de stres din cadrul organizaţiilor lor, potrivit cifrelor oficiale ale Comsiei Europene*, în contextul în care jumătate dintre angajaţii din UE consideră stresul ca fiind comun la locul lor de muncă.
Asigurarea unui mediu sănătos de lucru în cadrul organizaţiilor, prin care sunt combătute problemele legate de sănătatea emoţională, este o prioritate şi pentru Comisia Europeană. Instituţia finanţează programe prin care angajaţii UE sunt protejaţi*.
Arthur Hunt este una dintre companiile internaţionale de top în domeniul consultanţei în resurse umane. Prezentă în România din 2006, compania activează în domeniul Executive Search, consultanţă de HR şi management al proceselor de schimbare în cadrul organizaţiilor medii şi de mari dimensiuni.
* Cadrul strategic al UE privind sănătatea şi securitatea la locul de muncă 2021-2027
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36