Analiză. Clubul prosumatorilor se îndreaptă spre 200.000 de membri

Clubul prosumatorilor se îndreaptă spre 200.000 de membri, dar noutatea este că cei mai noi mici producători vor avea şi unităţi de stocare. Bugetul a crescut cu 50%, în total statul pompează 2 mld. lei pentru producţia de energie la purtător, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Analiză. Clubul prosumatorilor se îndreaptă spre 200.000 de membri

Analiză. Clubul prosumatorilor se îndreaptă spre 200.000 de membri

Casa Verde Fotovolatice a 2024 a început cu dreptul după ce sumele alocate pentru regiunea Nord-Vest, peste 274 de milioane de lei au fost epuizate în două minute. Înscrierile continuă până pe 8 octombrie, 9 oc­tom­brie fiind ziua destinată unităţilor de cult. Marea noutate este că pro­gramul de anul acesta include partea de stocare de energie.

„În anul 2024, Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ 2 miliarde de lei. Scopul nostru este să facilităm accesul unui număr cât mai mare de beneficiari la finanţarea oferită prin acest program. Ne dorim să asigurăm resursele necesare pentru a sprijini implementarea sistemelor de pa­nouri fotovoltaice în alte aproximativ 67.000 de gospodării, astfel că, după această sesiune vom putea discuta despre aproximativ 200.000 de gospodării care îşi vor reduce costul facturii la energie electrică şi care vor utiliza energie ver­de“, a spus preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Ne­culaescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici