Analiză dură a lui Mario Draghi: Cei trei piloni pe care s-a bazat UE - energia din Rusia, exporturile din China şi aparatul de apărare al SUA - nu mai sunt la fel de solizi / Europa are nevoie de o "sumă enormă de bani într-un timp relativ scurt"

Uniunea Europeană trebuie să investească o "sumă enormă de bani într-un timp relativ scurt" pentru a face faţă provocărilor profunde cu care se confruntă blocul comunitar, a declarat fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene Mario Draghi.

Urmărește
11572 afișări
Imaginea articolului Analiză dură a lui Mario Draghi: Cei trei piloni pe care s-a bazat UE - energia din Rusia, exporturile din China şi aparatul de apărare al SUA - nu mai sunt la fel de solizi / Europa are nevoie de o "sumă enormă de bani într-un timp relativ scurt"

Analiză dură a lui Mario Draghi: Cei trei piloni pe care s-a bazat UE - energia din Rusia, exporturile din China şi aparatul de apărare al SUA - nu mai sunt la fel de solizi / Europa are nevoie de o "sumă enormă de bani într-un timp relativ scurt"

Draghi, care a fost însărcinat cu elaborarea unui raport la nivel înalt privind competitivitatea UE, s-a întâlnit sâmbătă cu miniştrii UE la Gent, în Belgia, pentru a discuta despre cea mai bună modalitate de a găsi fondurile necesare, relatează Politico.
 
El a prezentat guvernelor UE diagnosticul său: Cei trei piloni pe care s-a bazat UE - energia din Rusia, exporturile din China şi aparatul de apărare al SUA - nu mai sunt la fel de solizi ca înainte, iar numai pentru tranziţia ecologică şi cea digitală UE ar trebui să cheltuiască 500 de miliarde de euro pe an. 
 
Diferenţa de finanţare dintre Europa şi Statele Unite în ceea ce priveşte investiţiile este echivalentă cu o jumătate de trilion de euro pe an, iar o treime din această sumă ar fi bani publici, le-a spus Draghi miniştrilor, potrivit asistentului său.
 
Toţi participanţii au părut să fie de acord cu privire la ceea ce trebuie schimbat pentru a stimula competitivitatea UE, de la scăderea preţurilor la energie la reducerea povării aduse de reglementări, dar au apărut diviziuni atunci când s-a vorbit despre banii publici.
 
"Ei au arătat clar că vor fi necesare multe discuţii în lunile următoare", a declarat consilierul lui Draghi, adăugând că Draghi a cerut "acţiuni îndrăzneţe" în ceea ce priveşte investiţiile.
 
Draghi a subliniat necesitatea de a canaliza economiile private europene, deoarece "banii publici nu vor fi niciodată suficienţi", dar a pus pe masă şi opţiuni pentru găsirea de fonduri la nivelul UE, potrivit consilierului.
 
UE ar putea crea o nouă facilitate comună de numerar, cum ar fi împrumuturile sau datoriile, sau ar putea utiliza parteneriate private în care Banca Europeană de Investiţii ar avea un rol de jucat. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi alţii susţin ideea unei noi datorii comune.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici