Analiză. Un turist plăteşte un preţ mediu de 434 lei pe noapte la un hotel în România

  • Un turist plăteşte un preţ mediu de 434 lei pe noapte la un hotel în România, cu 5,7% mai mult faţă de anul trecut.
  • Bucureştiul, unde se află cele mai multe hoteluri de patru şi cinci stele, trage în sus preţul mediu înregistrat la nivel naţional pentru serviciile hoteliere, anunţă Ziarul Financiar.
Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Analiză. Un turist plăteşte un preţ mediu de 434 lei pe noapte la un hotel în România

Analiză. Un turist plăteşte un preţ mediu de 434 lei pe noapte la un hotel în România

Un turist care se cazează la un hotel în România plăteşte, în medie, 434 lei pentru o noapte de cazare, în creştere cu 5,7% faţă de anul anterior, potrivit infor­maţiilor CoStar, un furnizor global de date şi analize în domeniul imobiliar.

Costurile de cazare au fost trase în sus de Bucureşti, unde există cele mai multe cazări de patru şi cinci stele, cu tarife mai mari faţă de alte tipuri de cazări. Preţul mediu plătit de un turist care se cazea­ză în Bucureşti este de circa 496 lei, în creştere cu 6,2% faţă de anul anterior. Bucureştiul este însă o destinaţie pentru turismul de business, multe dintre hotelurile din Capitală având oaspeţi din acest segment.

Preţurile pentru serviciile turistice au crescut nu doar în România, ci în toată Europa. Totuşi, preţurile mai mari sunt plătite, în mare parte tot de români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici