ANAT nu vrea forfetar pentru agenţiile de turism şi turoperatori
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) este "profund indignată" de introducerea impozitului minim pentru categoria agenţiilor de turism şi susţine că activitatea acestora "prezintă cota zero de evaziune fiscală".
ANAT nu vrea forfetar pentru agenţiile de turism şi turoperatori
ANAT aminteşte că touroperatorii şi agenţiile de turism reprezintă intermediari între client (turist) şi furnizorul de servicii (hoteluri, transportatori etc.).
"Prin specificul activităţii agenţiilor de turism, fiecare client pleacă întotdeauna din agenţie cu contract, factură, chitanţă şi voucher, acestea constituind elementele în baza cărora turistul nu ar putea beneficia altfel de cazare, transport aerian, servicii de alimentaţie publică. Agenţiile de turism deţin contracte ferme şi au obligaţii de plată ferme faţă de hotelieri, structuri de alimentaţie publică şi cazare, precum şi faţă de companiile aeriene membre IATA, cu termene fixe şi stricte de plată, şi se numără printre cele mai disciplinate firme din economia românească", potrivit unui comunicat transmis de ANAT.
În acelaşi timp, patronatul ANAT arată că susţinut întotdeauna eradicarea turismului la negru, care dăunează atât turistului, cât şi agenţiilor de turism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
ANAT solicită eliminarea paragrafului "agenţii turism şi activităţi ale touroperatorilor" din noua lege fiscală.
"ANAT consideră că noile prevederi desconsideră breasla agenţiilor de turism, în absenţa cunoaşterii profilului real al activităţii noastre, agenţiile de turism fiind din start suspectate drept evazioniste fiscal. ANAT îşi exprimă convingerea că introducerea agenţiilor de turism şi touroperatorilor în categoria firmelor suspectate de evazionism este o eroare şi că aceasta va fi reparată şi face apel la Ministrul Dezvoltarii Regionale şi Turismului pentru a explica specialiştilor Ministerului de Finanţe profilul corect al activităţii agenţiilor de turism din România (identic cu cel al celor din intreaga lume)", se mai spune în comunicat.
Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că restaurantele, hotelurile, turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar şi pompele funebre se numără printre activităţile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflată în discuţia autorităţilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populaţiei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria