- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.01.2024, 12:17)
- Cristina Bellu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anca Dragu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, face turul instituţiilor financiare din România
Anca Dragu, noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, a început să facă oficial turul instituţiilor financiare din România pentru schimb de experienţă în realizare reformelor pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, anunţă Ziarul Financiar.
Urmărește
3323 afișări
Anca Dragu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei face turul instituţii financiare din România
Anca Dragu, fost Ministru de Finanţe în guvernul Cioloş şi preşedinte al Senatului în guvernare PNL-USR s-a întâlnit cu Mugur Isărescu la BNR, iar apoi cu Alexandru Petrescu, noul preşedinte al ASF.
Numirea Ancăi Dragu în funcţia de guvernator a Băncii Naţionala a Moldovei a fost o surpriză. În România, ea şi-a început carierea la mijlocul anilor ‘90 la BNR, apoi a lucrat la biroul de la Bucureşti al FMI, iar ulterior la Comisia Europeană.
Primele discuţii au avut loc la Banca Naţională a Românei (BNR) cu guvernatorul Mugur Isărescu şi cu echipa de proiect Twinning din cadrul băncii centrale de la Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
Cei doi guvernatori au apreciat colaborarea fructuoasă în cadrul proiectului Twinning. De asemenea, aceştia şi-au exprimat determinarea de a consolida cooperarea bilaterală şi de a desfăşura mai multe proiecte comune în realizarea reformelor necesare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova.
Conducerea BNR a reiterat deschiderea şi disponibilitatea de a susţine banca centrală din Republica Moldova în diverse domenii prin intermediul schimbului de experienţă şi prin asistenţa tehnică în scopul alinierii cadrului de reglementare şi supraveghere financiară la standardele Uniunii Europene”, a menţionat Banca Naţională a Moldovei (BNM).
La ASF discuţiile s-au axat pe aspecte ce privesc piaţa asigurărilor având în vedere că Banca Naţională a Moldovei a preluat de la jumătatea anului trecut atribuţii privind sectorul asigurărilor.
„Autoritatea de Supraveghere Financiară îşi propune să preia rolul de agregator al sprijinului pentru Banca Naţională a Moldovei pe tot spectrul comun din aria pieţei financiare non-bancare, mai ales în contextul obiectivului Republicii Moldova de aderare la UE. Am convenit consolidarea colaborării dintre cele două instituţii pentru dezvoltarea de noi proiecte, într-un ritm intensificat şi susţinem extinderea portofoliului relaţional şi de asistenţă pentru BNM”, a declarat Alexandru Petrescu, Preşedintele ASF.
Totodată, o altă temă de discuţie a fost legată de stadiul implementării Proiectului Twinning „Consolidarea supravegherii, guvernanţei corporative şi gestionării riscurilor în sectorul financiar”, implementat în Republica Moldova cu sprijinul Uniunii Europene. Acest program vizează dezvoltarea capacităţilor instituţiilor de supraveghere (BNM şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare) din ţara vecină, urmând cele mai bune practici din UE pentru a asigura un nivel înalt de stabilitate a sectorului financiar în beneficiul cetăţenilor şi al companiilor.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe