Anchetatorii francezi nu au găsit dovezi privind spionajul industrial de la Renault
„Ancheta lansată la jumătatea lunii ianuarie de Direcţia centrală pentru informaţii interne nu a găsit nicio dovadă de spionaj la constructorul auto, care să fi fost efectuat de salariaţi”, a declarat o sursă apropiată investigaţiei.
Trei directori ai Renault au fost concediaţi în ianuarie, din cauza suspiciunilor că ar fi divulgat informaţii în străinătate referitoare la programul de producţie a vehiculelor electrice. Măsura a fost luată după o anchetă internă, declanşată în urma unei scrisori anonime.
Guvernul francez a făcut referire la momentul respectiv la „un război economic”.
Anchetatorii „nu au găsit nici urmă de conturi în Elveţia, prin care directorii incriminaţi să fi fost plătiţi”, a arătat sursa, care a evocat posibilitatea ca Renault să fi primit informaţii eronate.
În Liechtenstein, o altă sursă a declarat că numerele de conturi furnizate în anchetă nu există, astfel încât informaţiile obţinute de Renault în ancheta privată au fost false.
Un purtător de cuvânt al Renault a refuzat să comenteze.
În urmă cu o zi, purtătorul de cuvânt a spus că este posibil ca Renault să fie fost victima unei manipulări.
Această teorie a fost respinsă categoric de avocatul grupului, Jean Reinhart, dar este luată în considerare de conducerea Renault.
Potrivit publicaţiei Liberation, directorul operaţional al grupului, Patrick Pelata, a indicat că Renault ar putea prezenta această teorie autorităţilor guvernamentale.
Una din sursele intervievate de AFP a indicat că Direcţia de informaţii a pus rapid la îndoială afacerea de spionaj, suspectând o problemă internă în companie care ar putea ajunge în final la curtea de litigii între angajatori şi salariaţi.