- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANCOM a amânat pentru săptămâna viitoare decizia privind licenţele de telefonie mobilă
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a amânat pentru săptămâna viitoare luarea unei decizii privind licenţele de telefonie mobilă, la cererea operatorilor de profil.
ANCOM a amânat pentru săptămâna viitoare decizia privind licenţele de telefonie mobilă (Imagine: Shutterstock)
ANCOM a anulat conferinţa de presă de joi în care urma să anunţe decizia şi a comunicat că operatorii au cerut amânarea discutării şi adoptării deciziei privind acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de frecvenţe de 900 şi 1.800 MHz pentru data de 28 decembrie.
La finele lunii noiembrie ANCOM a lansat un proiect de decizie care prevede ca valabilitatea licenţelor de telefonie mobilă GSM ale Orange România şi Vodafone România să fie extinsă din decembrie 2011 până în aprilie 2014, când expiră şi licenţa Cosmote România în benzile de frecvenţe de 900 şi 1.800 MHz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Autoritatea de reglementare urmează să stabilească astfel, după discuţii cu companiile, modul de prelungire a licenţelor şi costurile presupuse de această operaţiune.
Proiectul de decizie prevede şi că, până la 31 decembrie 2012, Orange Romania şi Vodafone Romania vor avea obligaţia de a elibera o parte din spectrul radio utilizat. Reprezentanţii Vodafone au declarat că această propunere a ANCOM este surprinzătoare şi va avea un impact financiar major asupra operaţiunilor companiei.
Licenţele pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile GSM în benzile de frecvenţe 890-915 MHz şi 935-960 MHz au fost acordate la finalul anului 1996 companiilor care funcţionează în prezent sub denumirile Orange România şi Vodafone România, cu o valabilitate de 15 ani, care expiră la 31 decembrie 2011.
Fiecare dintre cei doi operatori a achitat suma de 75 milioane de dolari pentru licenţele GSM.
Licenţele pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile GSM în benzile de frecvenţe 890-915 MHz, 935-960 MHz, 1.710-1785 MHz şi 1.805-1.880 MHz au fost acordate la finele anului 1998 companiei care funcţionează în prezent sub denumirea Cosmote România, dreptul de utilizare fiind, de asemenea, de 15 ani, până la 5 aprilie 2014.
Operatorul a achitat suma de 53 milioane de dolari pentru cele două licenţe.
Prin intermediul acestor licenţe operatorii furnizează servicii de voce şi date şi, începând cu anul 2010, pot furniza şi servicii 3G.
Orange România şi Vodafone România sunt primii doi jucători pe piaţa locală de telefonie mobilă, care împreună au circa 20 milioane de clienţi.
Al treilea jucător este Cosmote România. Operatorul are peste 6 milioane de clienţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului