- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.12.2014, 14:43)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANCOM: Numărul de abonaţi la telefonia mobilă a crescut cu 1,3% la 6 luni, la 9,4 milioane
Numărul de abonaţi la serviciile de telefonie fixă a scăzut cu 0,8% în prima jumătate a anului, la 4 milioane, în timp ce numărul de utilizatori de servicii de telefonie mobilă pe bază de abonament a crescut cu 1,3%, la 9,4 milioane, comparativ cu iunie 2013, potrivit datelor ANCOM.
Urmărește
855 afișări
ANCOM: Numărul de abonaţi la telefonia mobilă a crescut cu 1,3% la 6 luni, la 9,4 milioane (Imagine: Shutterstock)
Numărul total de utilizatori activi la telefonie mobilă (abonamente şi cartele) a ajuns la 22,3 milioane, cu 1,4% mai puţini decât la mijlocul anului 2013, în timp ce numărul de linii de telefonie fixă a scăzut cu 1,9%, până la 4,6 milioane.
"Reducerea numărului de utilizatori activi ai serviciilor de telefonie mobilă este cauzată de scăderea anuală cu 3,4% a utilizatorilor pe bază de cartele preplătite active, dar, în acelaşi timp, trebuie remarcat că numărul de utilizatori pe bază de abonament a înregistrat creşteri constante în ultimul an", se arată într-un comunicat al ANCOM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În România, la mijlocul acestui an, existau 9,4 milioane de utilizatori pe bază de abonament şi 12,9 milioane utilizatori pe bază de cartele preplătite active.
Scăderea numărului de utilizatori activi s-a reflectat în scăderea ratei de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la 100 locuitori, de la 112,3% la 30 iunie 2013, la 110,7% la 30 iunie 2014.
Deşi numărul total de utilizatori activi a scăzut, gradul de utilizare a serviciilor de telefonie mobilă este în continuă creştere. Astfel, traficul de voce în reţelele mobile realizat în primul semestru al anului 2014 a înregistrat o creştere anuală de 5,3%, până la 33,2 miliarde de minute, fiind observate creşteri pe toate segmentele de apeluri, cele mai importante fiind în cazul traficului către reţele internaţionale şi cu transmisie prin satelit (+62%) şi, respectiv, al traficului către alte reţele de telefonie mobilă (+28%), în timp ce traficul în reţelele mobile proprii a crescut cu doar 1,6%, iar traficul către reţele publice fixe a înregistrat o creştere de 2,1%.
În ceea ce priveşte structura traficului de voce de telefonie mobilă, traficul rezultat din apelurile utilizatorilor de cartele preplătite deţinea ponderea ce mai mare în numărul total de minute (54%), în timp ce traficul aferent utilizatorilor pe bază de abonament reprezenta 46% din total, din care persoanele fizice - 33%, iar companii - 13%.
În cazul traficului de mesaje SMS, în prima parte a acestui an au fost trimise aproximativ 9,7 miliarde de mesaje SMS, cu 19% mai multe faţă de primul semestrul al anului 2013, 91% dintre acestea fiind trimise în propria reţea.
Durata medie a unui apel în primul semestru al acestui an a crescut la 2 minute şi 27 de secunde, iar traficul de voce mediu realizat de un utilizator activ a fost de 4 ore şi 5 de minute pe lună, cu 13 minute mai mult decât în semestrul I 2013.
În medie, un utilizator a transmis 71 de mesaje SMS pe lună, cu 11 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2013.
În ceea ce priveşte serviciile de roaming, pe fondul intrării într-o nouă etapă de scădere a tarifelor reglementate pentru apelurile efectuate în interiorul UE, traficul de voce a înregistrat o creştere anuală de 32%, până la 241 milioane de minute (din care 65 milioane au fost apeluri efectuate şi 176 milioane apeluri primite), în timp ce traficul de mesaje SMS trimise în roaming a înregistrat o creştere anuală de 7%, până la 55 milioane de mesaje.
Durata medie a unui apel efectuat în roaming a fost de 1 minut şi 58 de secunde, în timp ce durata medie a unui apel primit a fost de 2 minute şi 57 de secunde.
Pe segmentul telefoniei fixe, comparativ cu situaţia de la mijlocul anului 2013, numărul total de linii de acces a scăzut cu 1,9%, iar numărul total de abonaţi a coborât cu 0,8%.
La jumătatea acestui an, rata de penetrare a telefoniei fixe la 100 locuitori a scăzut la 22,9%, iar rata de penetrare a telefoniei fixe la 100 gospodării era de 50,5%.
Traficul de voce realizat de către utilizatorii finali prin intermediul reţelelor publice fixe a continuat tendinţa descendentă şi pe parcursul primului semestru al anului 2014, ajungând la aproximativ 2,4 miliarde minute, în scădere anuală cu 8%.
Comparativ cu primul semestru al anului precedent, traficul către reţelele fixe a scăzut cu 12% (până la 1,6 miliarde minute), în timp ce traficul către reţele mobile şi cel internaţional au înregistrat creşteri cu 1,3% (până la 616 milioane minute), respectiv cu 8% (până la 163 milioane minute).
În prima parte a acestui an s-a vorbit la telefonul fix, în medie, 1 oră şi 26 de minute pe lună, mai puţin cu 6 minute faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, un apel având o durată medie de 3 minute şi 20 secunde.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe