Ancuţa renunţă la funcţia de director general al Sibex, iar locul ar putea fi preluat de un străin

Teodor Ancuţa spune că va demisiona la finalul lunii aprilie din funcţia de director general al Sibex, dar va rămâne preşedinte CA, iar conducerea executivă urmează să fie preluată de un străin cu experienţă pe pieţele de capital din Europa.

Urmărește
7 afișări

"Trebuie să mă ocup şi de afacerile mele, de la Păltiniş. Până aici a fost «momentul Ancuţa» la Sibex, iar de aici e timpul să vină altcineva la conducerea executivă. Eu voi preda ştafeta de executiv odată cu partea de gestiune, în AGA de bilanţ, care va fi în 28 - 29 aprilie. Până atunci trebuie să aduc persoanele cu care am vorbit, să vadă cum este pe la noi, iar apoi, spre sfârşitul lunii martie, sper să stabilim în CA cine va fi viitorul director general", a declarat Ancuţa pentru MEDIAFAX.

El a adăugat că printre factorii care l-au influenţat să demisioneze se numără nerealizarea a două dintre ţelurile sale, listarea a minim cinci companii pe piaţa spot în primul an de funcţionare şi listarea Romgaz la Sibex.

Ancuţa este preşedinte CA şi director general al Sibex încă de la înfiinţarea bursei de la Sibiu, în 1994.

El a menţionat că nu intenţionează să demisioneze şi din Consiliul de Administraţie. Totodată, acesta estimeză că viitorul director general al Sibex îşi va putea începe activitatea din luna mai, după AGA din aprilie.

"Vom fi doi în loc de unu şi nu voi mai fi numai eu cel care îşi asumă atât cele bune, cât şi cele rele. Va fi un străin, care lucrează şi are experienţă de 15 - 20 de ani pe pieţele de capital europene, dar şi internaţionale. Nu cedez locul meu unor persoane care nu au experienţă. Munca mea de 16 ani nu vreau să se ducă de râpă. O etapă de dezvoltare mi-a aparţinut, de acum, ca să am certitudinea că urmează altă etapă, trebuie să vină altcineva la conducerea executivă", a mai spus Ancuţa.

Şeful Sibex a afirmat că bursa îşi va continua strategia de dezvoltare, chiar dacă acţionarii vor decide fuziunea cu Bursa de Valori Bucureşti, deoarece o astfel de operaţiune poate dura o perioadă lungă, iar în acest timp Sibex nu trebuie să stagneze.

Administratorii BVB şi Sibex au decis la finalul lunii ianuarie să reia discuţiile cu privire la fuziunea celor două burse şi urmează să convoace acţionari pentru a decide în acest sens.

Ancuţa a menţionat că după ce se va retrage din executivul Sibex se va axa mai mult pe afacerile proprii, de la Păltiniş.

"Am început o investiţie de circa 3,7 milioane de euro la Păltiniş şi trebui să mă ocup mai mult de ceea ce se întâmplă acolo. Este domeniul în care va trebui să lucrez. Am accesat fonduri europene de 2 milioane de euro, iar încă 1 milion este credit de la bancă şi trebuie să mă ocup de această afacere, pentru că dacă nu merge vine banca şi îmi ia tot", a explicat el.

Şeful Sibex este acţionarul majoritar al firmei Păltiniş, care administrează staţiunea montană cu acelaşi nume şi complexul hotelier Casa Turiştilor din staţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici